Serbest bölgedeki mallara ücret ödenmeyecek

ANKARA (ANKA)- TBMM Genel Kurulu'nda, "Serbest Bölgeler Kanununda Değişik Öngören Kanun" teklifi yasalaştı. Yasayla; Serbest bölgeye getirilen veya buradan çıkarılan malların değeri üzerinden daha önce ödenen binde 5 oranındaki ücret ödenmeyecek.

TBMM Genel Kurulu'nda Serbest Bölgeler Kanununda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi görüşülerek yasalaştı.Yasalaşan teklifle; serbest bölgede, 6 Şubat 2004'ten sonra faaliyet ruhsatı alan, gelir ve kurumlar vergisine tabi olan imalatçı olmayan kullanıcı firmalar, serbest bölgeye getirdikleri veya buradan çıkardıkları malların değeri üzerinden daha önce ödediği binde 5 oranındaki ücreti ödemeyecek.

Reklam
Reklam

Bakım ve onarım ile fason üretimde yaratılan katma değer üzerinden ve 6 Şubat 2004'ten sonra faaliyet ruhsatı alanlardan, imalatçı kullanıcılar dışındaki
kullanıcılarca yurtdışından getirilerek bölge içinde satılan mallardan binde 5'lik ücret alınacak. Genel Kurulda, teklifin görüşmeleri sırasında AKP milletvekilleri
tarafından verilen önergeyle değişiklik yapıldı. Önergeyle, 6 Şubat 2004'ten sonra faaliyet ruhsatı alan imalatçı kullanıcılar dışındaki kullanıcılar tarafından yurtdışından serbest bölgeye getirilen veya buradan çıkarılan mallar üzerinden ücret alınmaması nedeniyle kurucu ve işletici şirketlerin uğrayacakları gelir kayıplarının karşılanması için yönetmelikte düzenleme yapılacak.