Serbest Güreş Milli Takım'ı, Dünya Şampiyonası için kampa girdi

Serbest Güreş Milli Takımı, 12 - 18 Eylül 2011 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak Büyükler Dünya Şampiyonası...

Serbest Güreş Milli Takımı, 12 - 18 Eylül 2011 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak Büyükler Dünya Şampiyonası için İstanbul İSKİ Spor Tesisleri’nde kampa girdi. Toplam 32 güreşçinin katılacağı kamp, 10 Haziran tarihine kadar sürecek. Serbest Güreş Milli Takımı daha sonra Karadağ'da düzenlenecek Akdeniz Şampiyonası'na katılacak.
Serbest Milli Takımlar Teknik Direktörü Fevzi Şeker, Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi. Şeker, “Şampiyona için hazırlık kamplarına başladık. Bu şampiyonanın İstanbul’da olması bize gurur veriyor. Ülkemizi de en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Biz çalışmalarımızı yapacağız ama asıl bizim desteğe ihtiyacımız var.” dedi.
Fevzi Şeker, Dünya Şampiyonası’ndan iyi sonuçlar alarak 2012 Londra Olimpiyatları'na gidebilmek için vize almak istediklerini kaydetti. Şeker, sözlerini şöyle tamamladı:
“Asıl hedefimiz olimpiyatlara gitmektir. Çocuklarımızın hepsi oraya gitmek isteyecektir. 7 sıkletin 7’sinde de orda olmak istiyoruz. Sporcularımızın orada iyi sonuçlar almasını istiyoruz.”
Antrenörlerden Abdullah Çakmar da, Rusya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda güreşçilerin iyi sonuçlar aldığını hatırlatarak, “Yeni bir ekip oluşturdu. Dünya Şampiyonası’na kadar güzel bir hazırlık dönemi geçireceğiz. Olimpiyatlara gidebilmek için bütün sıkletlerde barajı geçmek istiyoruz. İstanbul’daki şampiyonada 4 tane madalya hedefliyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

GÜREŞÇİLER: HEDEFİMİZ OLİMPİYATLARA GİTMEK
84 kiloda güreşen Serdar Böke, 10 gün önce Rusya’da yapılan Ali Aliev Turnuvası'nda 3. olduğunu söyledi. Milli Güreşçi, “Kendi ülkemizde düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda madalya almak istiyorum. İnşallah bu madalya altın olur. Daha sonra Londra’daki olimpiyatlarda başarılı olmak istiyorum.” diye konuştu.
60 kiloda güreşen Münir Recep Akdaş da, Dünya Güreş Şampiyonası’nda asıl hedefinin olimpiyat vizesi almak olduğunu söyledi. Akdaş, “Hedefim Dünya Şampiyonası’nda madalya almaktır. Zaten madalya alınca Olimpiyatlara katılıyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz