Serbest Piyasada Fındık Fiyatı Düşüşte

GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, "Hafta başında 12 liraya kadar yükselen fındık fiyatı 11 lira seviyesine düştü.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, "Hafta başında 12 liraya kadar yükselen fındık fiyatı 11 lira seviyesine düştü. Önümüzdeki günlerde fındık fiyatının 10-11 lira civarında sabitleneceğini tahmin ediyoruz" dedi. Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun ve yöresinde geçen mart ayının son günlerinde zirai don nedeniyle fındıkta hasar oluştuğunu, bu nedenle o dönem serbest piyasada 6 lira civarında seyreden fındık fiyatının hızla yükseldiğini anımsattı. Bu dönem içerisinde fındık fiyatının 12 lira seviyesini gördüğünü aktaran Keskin, şöyle konuştu: "Biz bu yükselmenin suni bir artış olduğunu, yükselişin mutlaka bir yerde duracağını biliyorduk. Çünkü piyasa don etkisi nedeniyle oluşan paniğe bağlı olarak hareketlenmişti. Piyasa panik havasını atlattı ve fındık fiyatı yeniden düşüşe geçti. Giresun serbest piyasasında hafta başında 12 liraya kadar yükselen fındık fiyatı 11 lira seviyesine düştü. Önümüzdeki günlerde fındık fiyatının 10-11 lira civarında sabitleneceğini tahmin ediyoruz." Keskin, 2014 ürünü fındık sezonunun serbest piyasada 9-10 lira seviyelerinden açılmasını beklediklerini kaydederek, siyasilerin "üreticilerin mağdur edilmeyeceği" yönündeki açıklamalarının üreticileri sevindirdiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: