Şerbet Veren Osmanlı Çeşmesine Yoğun Ilgi

Büyük Ankara Festivali'nde kurulan Keçiören Belediyesi standında eğlenceli etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Keçiören Belediyesi...

Büyük Ankara Festivali'nde kurulan Keçiören Belediyesi standında eğlenceli etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Keçiören Belediyesi standında en büyük ilgiyi, alana kurulan ve şerbet ikram edilen Osmanlı Bereket Çeşmesi görüyor.

Keçiören Belediyesi tarafından Beşinci Büyük Ankara Festivali'nde kurulan ve ilçenin minyatür olarak dizayn edildiği standa vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Düzenlenen etkinliklerle renklenen Keçiören Belediyesi standı, ziyaretçilere yönelik çeşitli ikram ve hediyelerle dikkat çekiyor. Gün boyu vatandaşlara çiğ köfte, Özbek pilavı, şekerpare gibi ikramlar yapılıyor. Festivalde gün boyu Keçiören Belediyesi Halk Oyunları ekipleri tarafından çeşitli yörelere ait oyunlar sergileniyor. Keçiören Belediyesi Konservatuarı sanatçıları da Türk halk ve sanat müziği konserlerinde birbirinden güzel parçaları seslendirerek ziyaretçilere keyifli saatler yaşatıyor. Her akşam düzenlenen Bezm-i Safa fasılları ise dinleyicilerden büyük beğeni topluyor.

Reklam
Reklam

Keçiören Belediyesi standında yapılan çekilişle her gün iki aileye Sultan Sofrası'ndan yemek ve teleferik bileti hediye ediliyor. Stantta en büyük ilgiyi, alana kurulan Osmanlı Bereket Çeşmesi görüyor. Geleneksel kültürü yansıtan çeşmeden vatandaşlara ayran ve şerbet sunuluyor. Osmanlı Çeşmesi'nden gün boyu vatandaşlara ayran ve şerbet ikram ettiklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, çeşmenin Türk medeniyeti ve kültürünün sembolü olduğunu söyledi. Çeşme ve hayrat yaptırmanın Türk medeniyetinde hayır olarak kabul edildiğine dikkat çeken Başkan Ak, "Tarihimizde özel günlerde çeşmelerden su yerine farklı içeceklerin akıtıldığı bilinmektedir. Biz de Keçiören Belediyesi olarak festival alanında bu geleneği hatırlatmak ve yaşatmak üzere bu çeşmeyi kurduk." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: