Serdar Gümüş Artistik Bilardo Dünya Şampiyonu Oldu

Samsun’da 12-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası’nda Serdar Gümüş final maçında rakibi...

Samsun’da 12-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası’nda Serdar Gümüş final maçında rakibi Erik Vijverberg’i 3-1 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Bu yıl 30’uncusu Samsun’da düzenlenen ve 10 ülkeden 24 sporcunun katıldığı Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Final maçında karşı karşıya gelen Erik Vijverberg ile Serdar Gümüş karşılaşması Serdar Gümüş’ün 3-1 galibiyeti ile sonuçlandı ve Serdar Gümüş Artistik Bilardo Dünya Şampiyonu oldu. İkinci Erik Vijverberg olurken, Hacı Arap Yaman ve Eric Daelman ise üçüncülüğü paylaştılar.

Reklam
Reklam

Şampiyonluğu almak için çok çalıştıklarını belirten Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, “Artistik Bilardo Dünya Şampiyonası’nda son güne kadar planlarımız bambaşkaydı. Bugüne kadar bilardo tarihinde aynı ülkeden 2 sporcu final oynamamıştı. Bunu gerçekleştirmek istiyorduk. Hacı Arap Yaman hiç hesapta olmayan bir mağlubiyet aldı. Bu sporcumuzun yarı finalde veda etmesi bizi üzdü ama finalde de Serdar Gümüş gereğini yaptı. Ülkemize güzel bir şampiyonluk getirdi. Bundan sonra da bilardo federasyonu olarak elimizden geldiği kadar çalışıp, bu sporu bütün Türkiye genelinde yaygınlaştırıp, Türkiye’ye daha fazla madalyalar getirmek istiyoruz” dedi.

Yarışmada hedeflerinin 2 Türk’ün final oynaması olduğunu ifade eden Dünya Artistik Bilardo Şampiyonu Serdar Gümüş, “Bu hedefimizde bir şansızlık oldu. Yine de Hacı Arap Yaman arkadaşımız üçüncü oldu. Bir dahaki sefere inşallah dünya şampiyonluğu için Türkiye’den birinciliği ve ikinciliği paylaşacağız” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: