Serdar Tuncer: Çanakkale ruhunun iyi anlaşılması gerekir

Batman'da liseler arasında düzenlenen şiir yarışmasında jüri üyeliği yapan Şair Serdar Tuncer, Çanakkale ruhunun iyi...

Batman'da liseler arasında düzenlenen şiir yarışmasında jüri üyeliği yapan Şair Serdar Tuncer, Çanakkale ruhunun iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.

Serdar Tuncer, Batman Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla Batman Kültür İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Liselerarası Şiir Yarışması'nda jüri üyeliği yaptı. Yarışmaya İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, mahalle muhtarları, öğretmen ve öğrenciler de katıldı. Şair Serdar Tuncer'in jüri üyeliğini yaptığı yarışmada öğrenciler, okudukları şiirlerle katılımcıları duygulandırdı.

Reklam
Reklam

Okuduğu Mehmet Akif şiirleriyle konukları duygulandıran Tuncer, yaptığı esprilerle de güldürdü. Kürt edebiyatının önde gelen isimlerinden Ahmede Hani’den de bir dize okuyan Tuncer, salondan büyük alkış aldı.
Öğrencilerden sonra sahneye çıkan Tuncer, öğrencileri kutladı.

Tuncer, 1071, 1453 ve 1915’in birbirinden ayrılamayacağını belirterek, bu ruhun çok iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.

Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale ile ilgili şiirlerinden örnekler sunan Tuncer, şiir yazmak kadar okumanın da önemli olduğuna vurgu yaptı. Lise yıllarında girdiği bir yarışmada elendiğini hatırlatan Tuncer, o günkü anısını öğrenciler ve salondaki konuklarla paylaştıktan sonra yarışmanın sonuçlarını açıkladı.

Yarışmada Saadet Uçar Anadolu Lisesi öğrencisi Hatice Bağdu birinci, Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zehra Çetinkaya ikinci, Batman Petrol Lisesi öğrencilerinden görme engelli Ümran Aygan ise üçüncü oldu.

Programın sonunda 280 kişi arasından elemelerle finale kalan 7 öğrenciye yarışmayı düzenleyen Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hediye paketleri verildi. Dereceye giren öğrencilere ödül olarak bir yıl dershane bursu verileceği ayrıca Çanakkale’ye gönderileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Yarışmada duygusal anlar yaşayan Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan da öğrencilerle şiir okudu. Yarışma sonuçlarını bekleyen öğrencilerin heyecanlarını yatışmak üzere öğrencilere su ikram edip tebrik eden Ali Okan, Mehmet Akif Ersoy'un bir şiirini okudu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: