Serdivan AVM'de Yıl Sonu Karma Sergisi

Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Sanat Merkezi kursiyerlerinin eserleri Serdivan Alışveriş Merkezi'nde açılan karma sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Sanat Merkezi kursiyerlerinin eserleri Serdivan Alışveriş Merkezi'nde açılan karma sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Serginin 3 gün açık kalacağını belirten AFA Genel Sanat Yönetmeni Ali Aktaş, alışveriş merkezinde 9 öğretmenin katkılarıyla 900 parçadan oluşan karma sergi açtıklarını belirterek, "Vitray sergimiz de Sakarya adına ayrıca bir farklılık. Hocalarımızın hepsi akademik çalışmalar yapıyor, bu nedenle AFA olarak kurslarımızda çok verimli bir yıl geçirdiğimizi söyleyebilirim. AFA Kültür Merkezi'nde 2 bin 65 kursiyer var. 25 branş, 30'u aşkın kurs çeşidi bulunmakta" dedi.

Reklam
Reklam

Ek bina ile kursiyer sayısının 5 bine çıkacağını düşündüklerini ifade eden Aktaş, "Adapazarı Halk Eğitim Merkezi'nin katkısı oluyor. Büyük bir kısmını bizim sürdürdüğümüz projeler var, sanırım yakında hayata geçireceğiz. AFA Kültür Merkezi'nin açılışını bu yıl yaptık ancak 5 yıldır süren bir çini kursumuz ve 5 yılı aşkın bir süredir halk oyunları kurslarımız var. Bunlardan bir tanesi Sakarya Balkan Kafkas halk dansları, Sakarya'da bütün etkinliklerde yer alan bir topluluk. Bu sergide hedefimiz sanatseverlerle bir araya gelmek, hiç davetiye dağıtmadan oldukça yoğun bir ilgi var, bu da bizleri mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Serginin kurdelesini Sakarya Vali Yardımcısı Faruk Pekerler ve AFA Kurslar Sorumlusu ve Genel Sanat Yönetmeni Aktaş kesti.

Sergide 25 branşta hat, tezhip, fotoğraf, çini, vitray, ebru, örgü eserleri yer alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: