Şeref Eroğlu finale yükseldi

ATİNA (İHA) - 2004 Atina Olimpiyatları, grekoromen güreşte 66 kiloda yarışan Şeref Eroğlu, Ermeni asıllı Kazak rakibi Mkhitar Manukyan'ı tuşla yenerek finale çıkmayı başardı.

Ano Liossia Spor Salonu'nda yapılan güreş müsabakalarında final vizesi için mindere çıkan Şeref Eroğlu, yarı final karşılaşmasında 3-2 yenik götürdüğü müsabakanın tamamlanmasına saniyeler kala Kazak rakibini tuş etmeyi başardı. Şeref Eroğlu, müsabaka sonrası yaptığı açıklamada, "Buraya güreşmeye değil, savaşmaya geldik. Olimpiyatlarda madalyayı insana kolay vermiyorlar. İçimde yıllardan beri ukdeydi olimpiyat madalyası. Hakemlerin yaptıklarını gördünüz, burada hakemleri de yendik. Yıllardan bu yana suçumuz Türk olmak. Rus olsak böyle olmazdı. Tüm Türkiye'dekiler bizi dualarıyla yalnız bırakmasınlar. Hocama da çok teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Sevinç gözyaşları döken Eroğlu, her maça final gözüyle baktığını belirterek, "Herkes biliyor, şeref minderde ölümüne güreşir. Finalde rakip fark etmiyor. Azeri rakibimi de yeneceğim" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da Şeref Eroğlu'nun hakemlere rağmen büyük bir zafer kazandığını belirterek, "Bundan sonra Türkiye olarak kurullara yönetici vereceğiz. Ilımlı Avrupalılarla işbirliği yaparak lobileri, taraflı hakemleri safdışı etmeye çalışacağız" dedi.

Şeref Eroğlu, bu akşam yapılacak final seansında Azeri güreşçi Ferit Mansurov ile Olimpiyat şampiyonluğu için güreşecek.