Şeref Projesine, itibar önerisi !

Başkan Özcan'ın 'Şeref projem' diye adlandırdığı aquaparka, MTSO Başkanı Aşut'tan deyim yerindeyse 'itibar' önerisi geldi.

Yapımıyla kamuoyunu günlerce meşgul eden ve Başkan Macit Özcan'ın 'Şeref projem' diye adlandırdığı aquaparka, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut'tan deyim yerindeyse 'itibar' önerisi geldi. Aşut, "Aquaparkta yargı engeli aşılabilirse, kruvaziyer turizmi için en önemli alt yapı olabilir" dedi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce deniz sahilinde 50 dönüm alanda 25 milyon lira harcamayla yaptırılan ve Mersin 1'inci İdare Mahkemesi'nce kıyı kanunu, şehircilik ilkeleri ve kamu yararına aykırı bulunan Aquapark Projesinin, kruvaziyerin en ideal giriş noktası olacağını söyledi. Bu kapsamda yargı engeline takılan Aquapark Projesi'ne destek veren Aşut, yapımı tamamlanmış, işletme ruhsatı verilmiş bir eserin yürütmeyi durdurma kararına takılmasına anlam veremediklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Aşut, "2 bin kişilik bir kruvaziyer gemisinin 400 mürettebatını ilk olarak nerede ağırlayacağız? Bu insanları gezdirmemiz, eğlendirmemiz gerekiyor. İlk etapta şehrin neresine götüreceğiz? Kruvaziyerle gelen turistleri ilk ağırlayacağımız, gezdireceğimiz mekanlardan biri aqua parktır. Bu insanların eğlenmesini sağlamak, alt yapıyı hazırlamak zorundayız. Kruvaziyer turist kent içinde para harcamak istiyor. Kruvaziyer turist üst düzey gelir grubu olduğundan liman içinden, konteynerlerin arasından kente girmek istemiyor. Akuapark ve buraya yapılacak olan bir kruvaziyer iskelesi, kruvaziyer turistin Mersin’e giriş yapacağı en ideal nokta olacaktır. Bu alan, Akuapark, Çamlıbel Marinası ve lunapark etrafında yapılacak bir düzenleme ile mükemmel bir Kruvaziyer iskelesi ve Mersin panaroması oluşturacaktır. Akuapark ile bütünleşecek bir kruvaziyer iskelesi Mersin’in turizmde sıçrama noktası olacaktır" dedi.

Aşut şunları şöyledi: "Kruvaziyer turist, diğer turist segmentinden çok farklı. Kruvaziyer turist kenti gezmek istiyor. Kruvaziyer turist kent içinde para harcamak istiyor. Kruvaziyer turist üst düzey gelir grubu olduğundan liman içinden, konteynerlerin arasından kente girmek istemiyor. Bu doğru da değil zaten. Bu anlamda, Büyükşehir Belediyemizin yaptırdığı sembol bir eser olan Akuapark ve buraya yapılacak olan bir kruvaziyer iskelesi, kruvaziyer turistin Mersin’e giriş yapacağı en ideal nokta olacaktır. Bu alan, Akuapark, Çamlıbel Marinası ve lunapark etrafında yapılacak bir düzenleme ile mükemmel bir Kruvaziyer iskelesi ve Mersin panaroması oluşturacaktır. Akuapark ile bütünleşecek bir kruvaziyer iskelesi Mersin’in turizmde sıçrama noktası olacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: