Şereflikoçhisar’da eski caminin yerine külliye camii yapılacak

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde bulunan ve Sanayi Camii olarak bilinen eski cami yıkılarak yerine külliye tarzında...

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde bulunan ve Sanayi Camii olarak bilinen eski cami yıkılarak yerine külliye tarzında cami yapılacak. Külliyenin üç yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.
Şereflikoçhisar’ın İstiklal Mahallesi’nde bulunan ve kamuoyu tarafından Sanayi Camii olarak bilinen cami yıkılarak içerisinde gasilhane, morgu, taziye evi, aş evi ve kütüphanesi bulunan külliye tarzında bir cami inşa edilecek. İstiklal Mahallesi Cami Onarma, Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin kurucu üyelerinden Yasin Tekin yaptığı açıklamada bir milyon lira teminatın toplanmasının ardından caminin yıkılarak en geç 3 yıl içinde yeni külliye caminin tamamlanacağını bildirdi.
Yasin Tekin ve derneğin diğer 4 kurucu üyesi yaptıkları ortak açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “İlçemizin İstiklal Mahallesi Camisi, bilindiği gibi cenaze namazlarının kılındığı bir camidir. Camimiz eski, küçük ve mimari olarak da bir estetiğe sahip değildir. Biz dernek olarak yeni bir cami yapmayı düşünüyoruz. Bu caminin yıkılarak yerine külliye tarzında bir cami yapılması için çalışmalara başlandı. Şereflikoçhisar ilçemize hayırlı olsun."
Yapılacak külliyenin, bin 200 metrekare cenaze namazı için avlusu, ikiz kubbesi, çift minareli bin kişi kapasiteli ve 600 metrekarelik cami alanı, dükkanlar, tuvaletler, abdesthaneler, 2 adet gasilhane, morg, taziyeevi ve yemek verme yeri olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz