Serena Williams tarihe geçti!

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda Kazak Shvedova'yı eleyen ABD'li Serena Williams, 308. galibiyetine ulaşarak İsviçreli Federer ile paylaştığı grand slam tarihinin en fazla maç kazanma rekorunu kırdı.

Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ın sekizinci gününde tek kadınlarda dünya 1 numarası Serena Williams, dördüncü turda Kazak Yaroslava Shvedova'yı 6-2 ve 6-3 sona eren setlerle 2-0 mağlup ederek çeyrek finale çıktı. Bu sonuçla Williams, büyük turnuvalarda 308. kez korttan galip ayrılarak İsviçreli Roger Federer ile paylaştığı grand slam tarihinin en fazla maç kazanma rekorunu kırdı.

Turnuva ABD'nin New York kentinde düzenlenen ve 12 Eylül'e kadar devam edecek.

Dokuzuncu günün programı
ABD Açık'ın dokuzuncu gününde oynanacak maçlarda, tek erkeklerde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic ile 9 numaralı seribaşı Fransız Jo-Wilfried Tsonga, 10 numaralı seribaşı Fransız Gael Monfils ile 24 numaralı seribaşı vatandaşı Lucas Pouille, çeyrek finalde karşılaşacak.

Reklam
Reklam

Tek kadınlar çeyrek finallerinde ise 2 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber ile 7 numaralı seribaşı İtalyan Roberta Vinci, Danimarkalı Caroline Wozniacki ile Letonyalı Anastasija Sevastova mücadele edecek.