Sergen, Eskişehirspor'a hayat veriyor...

Beşiktaş'ın alt yapısında başladığı futbol hayatına Beşiktaş, Siirt Jetpa, İstanbulspor, Fenerbahçe, Trabzonspor, Galatasaray, Etimesgut Şekerspor ve Milli Takım gibi pek çok takımı sığdıran 35 yaşındaki deneyimli futbolcu Sergen Yalçın, bu sezon formasını giydiği Eskişehirspor'a adeta hayat veriyor.

AA muhabirinin yaptığı derlemeye göre, Serpil - Hamdi Tüzün'ün Türk futboluna kazandırdığı Ali Rıza Sergen Yalçın, Gordon Milne döneminde Beşiktaş A Takımı'na yükseldi. Üstün futbol yeteneğiyle Türk futbolunun en önemli oyuncularından biri olan Sergen, attığı serbest vuruşlar ve gollerle isminden hep söz ettirdi.

Reklam
Reklam

1991-1996 yılları arasında Beşiktaş'ta 137 kez forma giyen ve 43 gole imza atan Sergen, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Siirt Jetpa, İstanbulspor, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray formalarını giydi. Sergen böylece 4 büyük kulüpte futbol oynayan ilk ve tek oyuncu oldu. 1996-2003 yılları arasında 37 kez giydiği milli forma ile 5 gol atan Sergen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın girişimiyle Temmuz 2007'de Eskişehirspor ile 1 yılı opsiyonlu, 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Sezon başında Eskişehirspor Teknik Direktör Metin Diyadin ile kamp disiplinine uymadığı gerekçesiyle sorun yaşayan Sergen, ilk 11'de sahaya çıktığı Giresunspor ve Altay maçlarında 2 gol atıp, 2 gol attırdı.

İlk 11'de sahaya çıktığı son iki haftada takımına 6 puan kazandıran ve performansıyla göz dolduran yıldız futbolcu, yönetim, teknik kadro, futbolcular ve taraftarları memnun etti.

Süper Lig'den, Şampiyonlar Ligi'ne, UEFA'dan Üçüncü Lig'e kadar pek çok ligde mücadele eden Türk futbolunun yetenekli ismi Sergen Yalçın attığı serbest vuruşlar, goller ve tecrübesiyle kırmızı şimşeklerin Süper Lig anahtarını elinde tutuyor.

Reklam
Reklam