Sergen futbolu bıraktı!

Sergen Yalçın, aktif futbolculuk yaşantısına nokta koyduğunu ve artık yorumculuk yapacağını söyledi.

Yıldız oyuncu, "Arkadaşlarımın alacağı için başkanla görüştüm ama o beni yanlış anladı. Ama sonuçta benim isteğim yerine geldi ve arkadaşlarımın paraları ödendi. Arkadaşlarımın bana sahip çıkmamasını garipsedim.

Bir anlamda satışa geldiğimi söyleyebilirim. Bu olaydan sonra futbolu bırakma kararı da aldım. Zaten yaşım da gelmişti. Bundan sonra televizyonda yorumculuk yapmayı düşünüyorum. Teklifler var ve onları değerlendireceğim" diye konuştu. Bu arada Sergen Yalçın'ın Eskişehirspor'dan ayrılarak futbolu bırakma kararı aldığını öğrenen eski takım arkadaşı Tümer Metin, Ömer Güvenç'e yaptığı açıklamada, "Sergen adına çok üzüldüm. Yazık oldu" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Reklam
Reklam

Sözleşmesi devam ediyor

Eskişehirspor Başkanı Nebi Hatipoğlu, Sergen Yalçın'ın son iki haftaya girdikleri bu kritik dönemde disiplinsiz davranışlarından ötürü Karşıyaka maçı öncesinde kadro dışı bıraktıklarını söyledi. Hatipoğlu, "Sergen Yalçın kadro dışı bırakılmıştır. Basında Sergen'in sözleşmesini tek taraflı fesh ettiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca bugün itibariyle futbolcularımızın Eskişehirspor'dan hiçbir alacağı yoktur" dedi.

8 takımda oynadı

Futbolculuk yaşantısına nokta koyacağını açıklayan Sergen Yalçın, futbolmuzun Evliya Çelebi'lerindendi. Beşiktaş'tan olaylı bir şekilde ayrıldıktan sonra Siirt Jetpa'ya transfer olan yıldız futbolcu, önce Fenerbahçe, ardından Galatasaray ve Trabzonspor'da kiralık olarak oynadı. İstanbulspor formasını da giyen Sergen Yalçın daha sonra Beşiktaş'a döndü. Beşiktaş'tan sürpriz bir şekilde ikinci lig yükselme grubu takımlarından Şekerspor'a transfer olan deneyimli oyuncu, son olarak Eskişehirspor'a geçmişti.