Serhat Akın'dan 6-0 itirafı

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi öncesinde her iki takımı eski oyuncularından açıklamalar geldi.

İşte o sözler...

SERHAT AKIN: "6-0LIK MAÇTA OYNAMAK İSTEMEDİM"

"6-0’lık Galatasaray maçının oynandığı sene ben 21 yaşındayım ve 8 maçtır gol atamamışım. Serhat bitti deniyor, eleştiriler var. Werner Lorant’a maçtan 2 gün önce gittim ve ‘Ben oynamak istemiyorum’ dedim. Lorant şaşırdı ve bana ‘Ben senden gol istedim mi? ‘Hayır’ dedim. ‘Şu kadar gol atacaksın dedim mi?’ ‘Hayır’ dedim. ‘Senin görevin ilk 11’de oynamak. Ben burada olduğum sürece kolun da kopsa, bacağın da kırılsa seni oyundan çıkarmayacağım’ dedi. Ve ben o maça çıktım 2 gol attım. Ardından o sezon 16 gol atıp Milli Takım’la Kore’ye Dünya Kupası’na gittim."

Reklam
Reklam

CAPONE: EN ÇILGIN MAÇ!

Kadıköy'de son yendiğimiz maç kariyerimde oynadığım en heyecanlı derbiydi. Çok maç izledim ama bence Fenerbahçe-Galatasaray bu gezegendeki en çılgın derbi. Sahaya çıktığınızda kendinizi futbolcu değil de sanki gladyatör gibi hissediyorsunuz. Sarı-kırmızılı renklerin savunmaya çıkan askerler olarak sanki savaştaydık. Sahada elimiz ayağımız titriyordu. Fauller, tekmeler, çelmeler havada uçuşuyordu. Muzaffer bir komutan edasıyla çıkıp uzun bir görevi tamamlamanın gururunu yaşıyordum.

MERT NOBRE: NEREDEYSE HER MAÇ GOL ATTIM

Fenerbahçe'de forma giyerken Galatasaray'a karşı neredeyse her maçta gol attım. Fenerbahçe ve Galatasaray çok büyük kulüpler. Bütün Türkiye'nin bu maçı izleyeceğini biliyorduk. Markete gittiğinizde bile bu hazırlığı farkedersiniz. Maça hazırlanmaya bir hafta önceden başlardım. 4-0 kazandığımız bir maç vardı. Oradaki atmosfer hayatımda gördüğüm en iyi atmosferdi. Bizim takım çok iyiydi. Alex, Anelka, Tuncay, Appiah, Luciano... Harika bir kadroydu. Taraftar 90 dakika arkamızda dururdu.

Reklam
Reklam

JOHAN ELMANDER: ÇOK HEYECANLIYDIM

Derbi haftalar öncesinden konuşulmaya başlıyor. Tüm medya maçı takip ediyor. Çok keyif alıyordum. Biz Galatasaray'dık ve kimseden çekinmezdik. İlk derbimde tünelden çıkarken çok heyecanlanmıştım. Fenerbahçe'ye karşı oynarken ekstra bir katkı yapmanız gerekiyor. Fenerbahçe'ye attığım ilk gol çok özeldi. Kollarımı açıp bir uçak gibi taraftara koşmuştum. Onların çığlık atarken ki mutluluğunu görmek inanılmazdı. Bunu ne zaman düşünsem tüylerim ürperiyor. 16 yıldır Kadıköy'de yenemiyoruz. Bu bir lanet mi yoksa kötü şans mı? Yanıtı bilinmiyor.

MARCIO: O MAÇI UNUTAMIYORUM

Son yendiğimiz maçı her gün hatırlıyorum. Hayatımın önemli anlarından bir sahneydi. Meşaleler bağrışlar gürültüler inanılmazdı. Bu derbi dünyanın sayılı derbilerinden kesinlikle. O maçı 2-1 kazanmıştık ve Hasan Şaş ilk golü atmıştı. Ben de galibiyet golünü kaydetmiştim. İki pozisyonda da kaleciyi çalımlamıştım. İlkinde Hasan'a asist yapmıştım, 10 dakika sonra da gol attım. O sene F.Bahçe'ye fark atarak şampiyon olmuştuk.

Reklam
Reklam