Serhat Karadağ: Güreşteki Krizi Fırsata Çevirip, Güreşin Patronu Olabiliriz

Spor AŞ Genel Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda eski milli güreşçi Serhat Karadağ, 2020 Olimpiyatları'nda...

Spor AŞ Genel Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda eski milli güreşçi Serhat Karadağ, 2020 Olimpiyatları'nda güreşin olimpiyatlardan çıkarılması krizinin fırsata çevrilerek Türkiye'nin güreşte dünyanın patronu olabileceğini söyledi.

2020 Olimpiyatları'ndan güreşin çıkarılmasıyla ilgili tartışmalar konusunda Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan efsane güreşçi, olimpiyatlardan güreşin çıkarılmasının doğru olmayacağına vurgu yaparak, "Güreş atletizm gibi olimpiyatların en çok madalyası olan branştır. Olimpiyat Komitesi'nin böyle bir tavsiye karar alması güreşin cazibesini kaybetmesinden de kaynaklandı. Zaten yaşanan süreçte Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Raphael Martinetti, görevinden istifa etti. Aslında yaşanan bu gelişmeleri de bir de olumlu bakmak gerekiyor. Bu yaşanan olaylardan sonra güreş camiası eğer bunu iyi değerlendirirse güreşe yeni bir hareketlilik gelir. Türkiye'de eskiden Dolmabahçe'de yapılan güreşçileri birçok vatandaş izliyordu." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Güreş camiasında yaşanan bu gelişmelerin ardından Türk güreşine yön veren kişilerin eğer bu durumu değerlenidirse dünyada güreşin patronunun Türklerden çıkabileceğine vurgu yapan Karadağ, "FILA Asbaşkanı Ahmet Ayık ve Güreş Federasyonu Başkanımız Hamza Yerlikaya yaşanan gelişmeleri iyi değerlendirmesi gerekiyor. Dünyada güreşin patronu biz olabiliriz. Bu nedene olmasın." şeklinde konuştu.

"İSTANBUL OLİMPİYATLARA HAZIR"

Spor AŞ olarak olimpiyatlar konusunda tüm çalışmaların hızla sürdüğüne vurgu yapan eski milli güreşçi, sözlerini şöyle tamamladı: "İstanbul ve Türkiye 2020 Olimpiyatları'na hazır. İstanbul biliyorsunuz birçok organizasyona ev sahipliği yaptı. Spor AŞ olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Devlet büyüklerimizin desteği ile olimpiyatlar Türkiye'ye gelecektir. Bizde İstanbul olarak hazırız.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: