Seri Imalatçılar Ucuz Enerji Fırsatını Değerlendirmeli

Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer, seri imalat yapanların Sanayi Sicil...

Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer, seri imalat yapanların Sanayi Sicil Belgesi alması halinde yüzde 25 ucuz enerjiden yararlanabileceğini belirtti.

Dinçer, İl Bilim Sanayi Teknoloji Müdürlüğü’ne atanan İzzet Erdoğan’a gerçekleştirdiği hayırlı olsun ziyaretinde, seri imalatçı esnafa ucuz enerjiden yararlanma çağrısında bulundu.

Erdoğan’a kurumsal yapı hakkında bilgi veren Başkan Dinçer, “Birliğimiz; il genelinde kurulu 72 meslek odası ile 80 bin esnaf ve sanatkarımıza hizmet vermektedir. Bir yıl öncesine kadar hiyerarşik olarak Sanayi ve Ticaret il Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetimizi sürdürüyorduk. Ancak yeni bakanlıkların kurulması ile esnaf teşkilatımız Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlandı. İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile olan geçmişteki ilişkilerimizi kopmadan sürdüreceğiz. Biz bir aileyiz ve esnaf teşkilatımız sizin evinizdir. Yeni görevinizde başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

UCUZ ENERJİNİN YOLU KAPASİTE RAPORUNDAN GEÇİYOR

Konuşmasının devamında kapasite raporu alan seri imalatçı esnafının kapısını çalacağı kurumun yine Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü olacağını kaydeden Dinçer, “Seri üretim yapan veya diğer işletmelere yönelik ara mal üretimi gerçekleştiren seri imalatçı esnafımız, ilgili mesleki odasınca hazırlanan ve Birlikçe onaylanan Kapasite raporu almaya hak kazanır. Seri imalatçı esnafımız, rapor alındığı tarihten itibaren iki ay içerisinde Bilim Sanayi Teknoloji Müdürlüğüne başvurarak sanayi sicil belgesi almak zorundadır. Sanayi Sicil Belgesi almaya hak kazanan seri imalatçı esnafımız ise bu belge ile TEDAŞ’a müracaat etmesi halinde enerjiden yüzde 25 oranında indirim hakkı kazanmaktadır. Bugüne kadar sanayi sicil belgesi olmamasından dolayı pahalı enerji kullanan seri imalatçı esnafımızı bu imkandan yararlanmaya davet ediyoruz” diye konuştu. Dinçer yine kapasite raporunda yapılan her değişikliğin bir ay içerisinde müdürlüğe bildirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

İŞLEMLER ÜCRETSİZ

İl Müdürü İzzet Erdoğan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ayağımızın tozuyla geldiğimiz Mersin’de bizi ilk ziyaret edenler esnaf teşkilatı oldu. Birlik Başkanımız Talat Dinçer ve yönetim kurulu üyelerine bu nazik davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Müdür Erdoğan, Başkan Dinçer tarafından dile getirildiği üzere imalatçı esnafının kapasite raporu ile her türlü işlemlerinin kendilerince gerçekleştirildiğini ifade ederek, yapılan başvurularda ise hiç bir ücret alınmadığına vurgu yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: