Seri Katil Davasında Karar Çıkmadı

İzmir'in Balçova ilçesinde, 24 Nisan 2010 Cumartesi gecesi banka çalışanı Esra Yaşar, ertesi gece üniversite...

İzmir'in Balçova ilçesinde, 24 Nisan 2010 Cumartesi gecesi banka çalışanı Esra Yaşar, ertesi gece üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla, pazartesi gecesi de Konak ilçesi Fevzipaşa Bulvarı'nda ''Azra'' takma adını kullanan travesti Mustafa Has'ı tabancayla öldüren Hamdi Ayri hakkında yine karar çıkmadı.

Üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanık Ayri, geniş güvenlik önlemleri altında getirildiği duruşmada, "Bir diyeceğim yok" diyerek susma hakkını kullandı.

Öldürülen Ayşe Selen Ayla'nın ailesi, olay günü kızları ile mesajlaşan çocukluk arkadaşı S.G'nin telefon kayıtlarının incelenmesini talep etti. Mahkeme bu talebi kabul ederek duruşmayı Şubat ayına erteledi.

Reklam
Reklam

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuklu sanık Hamdi Ayri, öldürülen Ayşe Selen Ayla, Esra Yaşar ve Mustafa Has'ın yakınları, tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Avukat Emine Şentüfekçi Tezcan, 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' ve 'Siyah Pembe Üçgen İzmir Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları ile Ayrımcılığına Karşı Dayanışma Derneği avukatları ve bu derneklerin temsilcileri katıldı.

Duruşmada Ayşe Selen Ayla'nın anne ve babasının avukatı İsmail Tünür, davanın başından beri sanığın maktulleri tesadüfen öldürmediğini, tasarlayarak öldürdüğünü savunduklarını, bu nedenle dilekçede belirttikleri üzere, Ayşe Selen Ayla'nın çocukluk arkadaşı S.G. ile olay günü çok sık mesajlaşıp telefonla görüşmesi nedeniyle bu kişinin telefon kayıtlarının istenmesini talep ettiklerini söyledi. Ölenlerin aileleri ve derneklerin avukatları, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiklerini ifade etti. Mahkeme tarafından söz verilen sanık Hamdi Ayri, ''Bir diyeceğim yok'' dedi.

Reklam
Reklam

Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) yazı yazılarak, katılanların talep ettiği telefon numarasının kayıtlarının dökümlerinin istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Öte yandan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Siyah Pembe Üçgen Derneği'ne üye bir grup, duruşma öncesinde, cinayete kurban giden diğer ailelerin de katılımıyla basın açıklaması yaparak, kadınlara yönelik şiddeti protesto etti.Bu arada, basın açıklamasını ve duruşmayı yabancı gazete ve televizyonlardan gazetecilerin de izlediği dikkat çekti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İzmir'in Balçova ilçesinde, 24 Nisan 2010 Cumartesi gecesi banka çalışanı Esra Yaşar, ertesi gece üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla, pazartesi gecesi de Konak ilçesi Fevzipaşa Bulvarı'nda ''Azra'' takma adını kullanan travesti Mustafa Has tabancayla başlarından vurularak öldürülmüş, cep telefonları ve çantaları alınmıştı.

Dönemin İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın talimatıyla oluşturulan özel ekip, zanlının Hamdi Ayri olduğunu tespit edip Bodrum'da yakaladı. Ayri, İzmir'e getirilip tutuklandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: