Seri katil pizzadan yakalandı

1985 ve 2007 arasında çoğu siyah 10 kadını öldürdükten sonra 25 yıl kayıplara karışan Lonnie David Franklin Jr (57) isimli seri katil çöpe atılmış bir pizza dilimi sayesinde yakalandı.

ABD’nin Los Angeles kentinde tecavüz ettiği kurbanlarını vahşiçe öldüren “Grim Sleeper” (Uyuyan Felaket) lakaplı katil yıllarca izini kaybettirip sırra kadem basmayı başarmıştı.

[

](http://video.mynet.com/habervideo/Oldurdugu-kadinlari-Pizza-yapip-yedi/623875)

Polis Franklin’in olay mahallerinde bıraktığı DNA izlerini eyalet hapishanesindeki mahkûmların DNA’larıyla eşleştirdi. Yapılan analizler sonucunda zanlının DNA haritası, genç bir mahkûmunkiyle büyük oranda benzerlik gösterdi. Ancak dedektifler, mahkûmun yaşı itibariyle cinayetleri işleyemeyeceğini anlayınca bu kez ailesini izlemeye aldı.

Reklam
Reklam

Mahkûmun ailesinin evinin dışındaki çöplükte inceleme yapan dedektifler, yarım bırakılmış bir pizza dilimi üzerinden aldıkları DNA örneğini inceledi. DNA örneği seri katilin örneğiyle uyuştu. Seri katil, hapisteki tutuklunun babasıydı. Önceki gün operasyon düzenleyen polis seri katili yakaladı. Los Angeles Emniyet Müdürü Charlie Beck, soruşturmayı bir saniye bırakmayan polis ekiplerine teşekkür etti.