Seri katil zanlısının babası konuştu

Bursa, İzmit, Sakarya, Mersin, Adana ve son olarak dün Ankara'da işledikleri cinayetle 3 gün içinde 7 kişiyi öldürdükleri iddia edilen M.K.'nin babası Osman Karahasan, oğlunu savundu. Baba Karahasan, "Oğlumun paraya pula ihtiyacı yoktu. Elebaşı bu Y.B. denilen kişidir. Oğluma zorla bunları yaptırdılar" dedi.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Duru Sokak'taki Karahasan ailesinin evinde bayram sevinci değil hüzün hakim. Üç katlı evlerinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Baba Hacı Osman Karahasan oğlunu savundu. Oğlunun ne para pulu ihtiyacı olduğunu ne de adam öldürecek birisi olmadığını dile getiren Osman Karahasan (67), zaman zaman gözleri dolarak şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Oğlumun para ve aile sorunu yok. Daha önceden Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde oğlum 14 yaşındayken kızıma tecavüz edip kaçırmak isteyen bir kişiyi bıçaklayarak öldürdü. Oğlum 5 sene 10 ay ceza aldı. Gazetede Rahşan affından yararlanıp çıktığı falan yazıldı ama bu yalan. Benim oğlum aftan 2 yıl önce 28 ay yatıp çıktı. Kaldı ki bu olayda da benim oğlum yüzde bin beş yüz haklıydı".

Oğlunun Y.B. ve annesi E.B. tarafından kandırıldığını savunan Karahasan, "Oğlum benimle birlikte yaşıyor. Tek oğlum. Benim oğlumun asla para sorunu olmaz. Bu iş soygun işi değil. Bütün bu olayların sorumlusu Y.B. denen şahsın anası. Gelip gidip oğlumun aklını çeldiler. Bu işin altında Y.B. ve anası var" diye konuştu.

Karahasan, oğlunun eski hükümlü kadrosundan forklift operatörü olarak çalıştığı AKSA Fabrikası'ndan 2 bin 700 YTL tazminatını alıp 10 gün önce işten çıktığını ve aynı gün "Arkadaşımın annesi hasta onu Bursa'ya doktora götürüyoruz" dedikten sonra bir daha geri dönmediğini söyledi. Oğluyla bir kez görüşebildiğini onda da kendisine "İzmir'de forkliftçi olarak çalışıyorum. Arkadaşlar izin verirse bayramda döneceğim" dediğini söyleyen Karahasan, olanları televizyondan öğrendiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Duru Sokak'taki komşuları da M.K.'nin kimseyi incitecek bir yapıda olmadığını söyledi. M.K.'nin evli ve 2 kızı olduğunu ve kimseyi incitmeyecek bir yapıda olduğunu söyleyen komşuları, "Kavga eden 2 kişi görse insan olarak üzülüp girip araya ayıran biridir. Böyle bir şeyi asla yapmaz Kesin bunu kaçırdılar böyle bir şeye zorladılar. İşi gücü vardı. Ne olduysa bu Ramazan'da oldu. Önce işini bıraktırdılar. Sonrada böyle bir şeye bulaştırdılar. M.K. kimseyi öldürecek biri değil" dedi. M.K.'nin 5 aylık hamile eşi ve kızlarının basın mensuplarıyla görüşmesine izin verilmedi.