Seri katilin kurbanı oluyordu

43 yaşındaki Vanessa Veselka 27 yıl önce yaşadığı dehşet anlarını yazdığı Zazen adlı romanında anlattı.

Amerikalı Vanessa Veselka, 1985 yazında hayatının en korkunç anlarını yaşadı. Aile içi şiddet ve kavgalar nedeniyle New York'taki evinden 21 yaşındaki erkek arkadaşıyla kaçan genç kadın, anlaşamadıkları için sevgilisinden ayrılmış ve cebinde 60 dolarla ortada kalmıştı. Parasız kaldığı bir anda otostop çekerek Carolina'ya doğru ilerleyen bir kamyona binen Veselka, şoför tarafından bıçakla tehdit edildi. Genç kadın yıllar sonra kendisini tehdit eden adamın kamyon durağı seri katili olarak anılan Robert Ben Rhoades olduğunu anladı. Rhoades, Illionois kentinde 14 yaşından evden kaçan bir kızı öldürmekten 1990 yılında ilk kez hüküm giymişti.

Reklam
Reklam

ÖLÜ BİR KIZDAN BAHSETMEYE BAŞLADI

43 yaşındaki genç kadın o günleri şu sözlerle anlattı:

"Hayatımda gördüğüm en temiz kamyondu. O da gayet normal gözüküyordu. Bir süre konuştuk ama sonra sorularıma cevap vermeyi kesti. Oturduğu koltukta boyu uzun görünüyordu. Yüz kasları bir anda gerginleşti. Sonra ölü bir kızdan bahsetmeye başladı."

Genç kadın seri katilin avcı bıçağıyla kendisini kamyonun arkasına götürmeye çalıştığını anlattı. Olayı polislere anlatmayacağına dair söz veren Veselka katilin fikrini değiştirerek "koş" diye bağırması üzerine ölümden kurtulmuş oldu. Yıllarca yaşadıklarını kimseyle paylaşamayan 43 yaşındaki genç kadın önce Rhoades'in Mart ayında yeniden hüküm giymesiyle seri katilin eski eşi Deborah'la görüştü, sonra da FBI ajanlarının önerisiyle Rhoades'e bir mektup yazmaya karar verdi. Mektuba cevap veren Rhoades, onu tanımadığına ve aralarında hiçbir şey geçmediğini dair söz verirse ve yanında 500 dolarla getirirse onunla görüşeceğini söyledi. 27 yıl sonra yaşadıklarını Zazen adlı romanında anlatan Veselka katil inkar etse de ona bıçak çeken kişinin o olduğuna emin olduğunu söylüyor.

Reklam
Reklam