Serie A'da Milan şampiyon

ROMA - İtalya 1. Futbol Ligi Serie A'da sezonun bitimine 2 hafta kala AC Milan şampiyonluğunu ilan etti.

Ligde lider durumdaki AC Milan, bugün AS Roma'yı 1-0 mağlup ederek şampiyonluğu garantiledi. AC Milan bu sonuçla AS Roma ile arasındaki puan farkını 9'a çıkardı.

Milano'nun San Siro semtindeki Giuseppe Meazza Stadı'nda oynanan maç, ev sahibi AC Milan'ın galibiyetiyle sonuçlandı. Heyecanlı maç öncesinde Milanlı taraftarlar ile maçı izlemek için Milano'ya giden Romalı taraftarlar arasında gergin anlar yaşandığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Ev sahibi AC Milan'ın golü erken bulduğu karşılaşmada, hakem Messina'nın başlama düdüğünden 1 dakika 20 saniye sonra, Ukraynalı forvet Shevchenko, kafayla topu ağlara gönderdi. İlk yarıda AC Milan rakibine oranla etkili bir futbol sergilerken, AC Roma'nın AC Milan karşısında zorlanması dikkat çekti. AS Roma 2. yarıda ilk yarıya oranla daha iyi bir futbol sergilemeye çalışsa da skor değişmedi.

Karşılaşmanın son dakikalarda, tribünlerdeki 10 bin Romalı taraftarın sahaya patlayıcı ve yanıcı madde atması nedeniyle, karşılaşma kısa aralıklarla durdu. Patlayıcı maddelerden birinin Milan kalecisi Dida'ya isabet etmesi, gerginliğin artmasına neden oldu. Maç bitiminde AC Milan hem galibiyeti hem de şampiyonluğunu ilan etti.