Serinhisar'da Okullarda Obezite Ile Mücadele Başlatıldı

Serinhisar'da İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile okullarda "obezite ile mücadele" başlatıldı.

Serinhisar'da İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile okullarda "obezite ile mücadele" başlatıldı.

Serinhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Veli Kılınçarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzyılın önemli hastalıklarından biri olarak bilinen obezite ile mücadele döneminin okullardan başlatılacağını söyledi.

Toplumu oldukça ilgilendiren bu hassas konu hakkında öğrencileri bilinçlendirmeye çalışacaklarını anlatan Kılınçarslan, şu bilgileri verdi:

"Proje ile öğrencilere obezite ve obezite ile mücadelenin önemi anlatılacak. Ayrıca projei kapsamında düzenlenen yarışmayla konuşu eğlenceli hale getireceğiz. Bu yarışmada, sağlık görevlileri tarafından tüm öğrencilerin boy ve kilolarını ölülerek idieal vücut kitle endeksleri belirlenecek ve kendilerine ideal kiloları söylenecek. Yarışmada, ideal kilolarına gelen öğrencilere ödül vereceğiz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ramazan Alkan / Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz