SERKA Bölgenin Sorunları Hakkında Anket Yaptı

Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel alanlarda ön plana çıkan sorunlarını, çözüm yollarını, sivil toplum kuruluşlarının mevcut durumları

Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel alanlarda ön plana çıkan sorunlarını, çözüm yollarını, sivil toplum kuruluşlarının mevcut durumları ile beklentilerini araştırdı.

Yıldız Teknik Üniversitesi ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin ortaklaşa yaptığı çalışmada, Ağrı'da 139, Ardahan'da 44, Iğdır'da 51 ve Kars'ta 86 olmak üzere toplam 320 sivil toplum örgütün temsilcisiyle anket yapıldı.

SERKA Genel Sekreteri Hüseyin Tutar, yaptığı açıklamada, sivil toplum kuruluşlarının dahil edilerek yapılan anketin bölge için önemli olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Bölgesel kalkınmadan başında sivil toplum kuruluşları ve derneklerin geldiğini belirten Tutar, "Bölgesel kalkınmadan bahsedeceksek en önemli dinamiklerin başında derneklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kooperatiflerimiz geliyor. Bütün Avrupa ülkelerinde böyledir, bizde de böyle olmak durumundadır. Sorunlarımızı yereldeki insanlarla birlikte çözmek durumundayız" dedi.

Muhabir: Ercüment Daşdelen / Selami Küçükoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: