Serka Kalkınma Kurul Toplantısı

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) 5.Kalkınma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Kars Valisi Eyüp Tepe, Serhat illerinin önemli...

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) 5.Kalkınma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Kars Valisi Eyüp Tepe, Serhat illerinin önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Serhat illeri pırlanta gibidir, yeter ki işlemesini bilelim” dedi.

Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerinde faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı’nın Sarıkamış Toprak Otel’de gerçekleştirilen 5.Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısına Kars Valisi Eyüp Tepe, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, SERKA Kalkınma Kurulu Başkanı Tutak Belediye Başkanı Bülent Osman Osmanağaoğlu, SERKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan ile Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan Kars Valisi Eyüp Tepe, Serhat illerinin önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Kurulumuzun Serhat illerine hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Serhat illerimizi Türkiye’nin 26 bölgesinden 25’nci değil 15’inci olarak görmek istiyoruz” dedi.

Vali Tepe şunları kaydetti:

“Hepinizin malumu olduğu üzere dünyamız hızla küreselleşmeyle beraber birliğin ve beraberliği mecbur kılmakta ancak bunun yanında da yerelleşmeyi de vazgeçilmez yapmaktadır. Dolayısıyla kalkınma ajanslarımız bu küresel kalkınmanın olmazsa olmazı olan yerelleşme ayağını yerine getirmektedir. Bu dört ilimiz çok ciddi potansiyel taşımaktadır. Ancak bu potansiyeli ve zenginlikleri maalesef istediğimiz oranda kullanamıyoruz, maalesef tanıtamıyoruz, istifade edemiyoruz, halkımızın zenginleşmesine, refah düzeyine ulaşmasına maalesef bu zenginlikleri kullanarak hizmet edemiyoruz. Gerek valiler, gerek kaymakamlar ve gerek belediye başkanları olarak ve kalkınma ajansları olarak bizim olmazsa olmazımız bu potansiyelleri halkımızın hizmetine sunmamız lazım. Kars’ın geriye gittiğini söylüyorlar ama Kars bir pırlantadır. Pırlanta çamura düşse de pırlantalık özelliğini kaybetmez. Bizim dört ilimiz için de aynı şeyi ifade ediyorum. Bizim için hepsi pırlanta yeter ki işlemesini bilelim.”

Reklam
Reklam

SERKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Tutak Belediye Başkanı Bülent Osman Osmanağaoğlu ise, SERKA’nın bölge illerinin hayvancılığına, turizme ve KOBİ’lere yönelik mali desteklerinin herkesi memnun ettiğini söyledi. Osmanağaoğlu, “Artık SERKA’sız bir ilerlemenin, gelişmenin ve ileriye dönük atılımın yapılamayacağı görülmektedir” diye konuştu.

SERKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan da, 10 yıllık bölge planını hazırlamaya çalıştıklarını belirterek, bugüne kadar önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Özdoğan, “Serhat Kalkınma Ajansı olarak bölgenin sosyal ve ekonomik yapısıyla ilgili veri üretmek, özel ve kamu kesimine ve sivil topluma yönelik mali ve teknik destek sağlamak, bölgenin tanıtımını yurt içi ve yurt dışı platformlarda gerçekleştirmek, bölgeye yatırımcı çekme gibi konularda önemli katkılar sağlayarak bölgeyi bir bütün olarak daha iyi bir yere getirme noktasında önemli faaliyetler yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ajansın bir yıllık faaliyetleri slayt gösterisi eşliğinde sunuldu. Toplantı yarın sona erecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz