Serka’dan destek talepleri artıyor

Serka’dan destek talepleri artıyor

2011 yılı içinde 243 proje Serka’ya destek taleplerinde bulundu.

Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2011 yılı içerisinde başlattığı 5 farklı program ile kar amacı güden ve gütmeyen başvuru sahiplerine yönelik olarak teknik ve mali destek programlarının başvuruları 3 Şubat 2012 tarihi itibarıyla sona erdi. İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-2 ve Örnek Kombine Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında potansiyel yararlanıcılardan toplam 115 adet proje başvurusu geldi.

Reklam
Reklam

Genel amacı, TRA2 Bölgesi (Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars) için önem arz eden, tarıma dayalı sanayi, imalat ve turizm sektörlerinin rekabet edebilirliklerinin artırılması ve bölgesel değer ve ürünlerin ekonomiye kazandırılmasında girişimciliği destekleyerek sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın sağlanmasına katkıda bulunmak olan İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-2 kapsamında 82 potansiyel yararlanıcı proje başvurusunda bulundu. Yine serhat illerinde kombine (etçil ve sütçü) hayvancılık faaliyeti için örnek teşkil edecek, sürdürülebilir ölçek büyüklüğüne sahip büyükbaş hayvancılık işletmelerinin yaygınlaştırılması yoluyla bölgenin büyükbaş hayvancılık sektörünün güçlendirilmesi, üretim kapasitesinin artırılması ve bölgedeki büyükbaş hayvancılık işletmelerinin rekabet edebilirlik kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla açılan Örnek Kombine Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamına ise 33 başvuru oldu. Toplamda 115 proje teklifinin geldiği 2.Programın başvuruları 03 Şubat 2012 tarihinde sona ererken, iki program için ayrılan toplam kaynak 10.500.000 TL oldu. Teslim alınan proje teklifi dosyalarının ön inceleme, teknik ve mali değerlendirme süreci başladı. Değerlendirmeye ilişkin bilgi daha sonra SERKA tarafından kamuoyuna açıklanacak.

Reklam
Reklam

Serhat Kalkınma Ajansı, İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-2 ve Örnek Kombine Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programları kapsamında uygun proje başvurularının kendisine sunulması için 05 Aralık 2011 tarihi itibari ile teklif çağrısını başlatmıştı. Söz konusu programlara ilişkin olarak 4 il merkezi ve 22 ilçede bilgilendirme toplantıları düzenleyen Serhat Kalkınma Ajansı, potansiyel yararlanıcılara 6 adet proje hazırlama eğitimi verdi. Sürecin sağlıklı yürümesi amacıyla da 2 hafta süre ile Ajans hizmet binası ve yatırım destek ofislerinde teknik yardım masalarında proje hazırlama konusunda destek sağladı.

Temmuz ayı itibari ile kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için Teknik destek programı, Doğrudan Faaliyet Destek Programı ve Küçük Ölçekli Altyapı Programları kamuoyuna ilan edildi. Teknik Destek Programı kapsamında 2011 yılı içinde 60 adet başvuru gelirken bunlardan 49 adedi uygulanmaya değer bulundu. Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında ise 38 adet başvuru kabul edildi. Bunlardan 3 tanesi ilk dönemde Yönetim Kurulu tarafından başarılı bulundu. 29 adet başvuru ise Yönetim Kurulu tarafından şubat ayı içerisinde karar bağlanacak. Tarım, hayvancılık ve turizm altyapısının geliştirilmesine yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek programı kapsamında ise 30 adet başvuru kabul edilirken, bunlardan 13 adet asil ve 3 adet yedek proje başarılı bulunarak uygulama aşamasına geçildi.

Reklam
Reklam

Böylelikle Serhat Kalkınma Ajansı 2011 yılını 60 Teknik Destek, 38 Doğrudan Faaliyet Desteği, 82 İktisadi Gelişme Mali Destek Programı, 33 Örnek Kombine Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı, 30 Küçük Ölçekli Altyapı Programı projesi olmak üzere 243 proje ile tamamlamış oldu. Tacettin Durmuş/ölçek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz