Sermayenin rengi olmaz

Ankara - (AA) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Körfez sermayesinin akacak yer aradığını belirterek, ''Biz hala 'yeşil, kızıl sermaye' diyerek sermayeye renk veriyoruz'' dedi.

AK Parti'nin ''Türkiye Bülteni Dergisi''ne demeç veren Babacan, iletişimin, ulaşımın, taşımanın bu kadar hızlandığı ve kolaylaştığı bir dünyada, sermaye ve yatırımların da hızlı hareket ettiğini dile getirerek, artık kalkınmanın sadece ulusal kaynaklarla olmadığına işaret etti.

Hükümet olarak 2003 yılında uluslararası doğrudan yatırımların Türkiye'ye gelmesini kolaylaştıracak bir yasa çıkardıklarını belirten Babacan, bu yıldan itibaren kademeli bir artış kaydedildiğini bildirdi. Babacan, Türkiye'ye giren uluslararası doğrudan yatırım miktarının, 2003 yılı sonunda 1 milyar 752 milyon dolar iken 2006 sonu itibariyle 19 milyar 797 milyon dolar seviyesinin elde edildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

''Ülkeniz uluslararası yatırımlar için ne kadar elverişli olursa olsun, öncelikle istikrar ve güven olmalı' diyen Babacan, ''Türkiye 3 Kasım seçimlerinin ardından istikrar ve güvene kavuştu. Uluslararası yatırımlar da istikrar ve güvenin kalıcı olduğunu görüyorlar ve yatırım için Türkiye'ye yöneliyorlar. Biz çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

Babacan, yabancı sermayeye yönelik eleştirilere yanıt verirken, ''Ülkeyi parsel parsel satıyorlar' demek, ciddi bir kendine güvensizlik göstergesidir. Çin'de bile böyle tartışmalar yapılmıyor. Tam tersine insanlar iş buluyor, çalışacak bir iş yeri buluyor, evine ekmek götürüyor ve ülke kalkınıyor'' diye konuştu.