Serra Yılmaz'dan İtalya çıkartması

ROMA (İHA) - İtalya'da yaşayan Türk yönetmen Ferzan Özpetek'in Harem Suare, Cahil Periler, Karşı Pencere filmlerindeki rolüyle İtalya'nın sevilen oyuncularından biri haline gelen Türk sanatçı Serra Yılmaz, İtalya'da hem televizyon hem tiyatro için aynı anda iki projede çalışıyor.

Marco Ponzi'nin yönetmenliğini yaptığı, İtalyan sinemasının son yıllardaki en parlak isimlerinden Giorgio Pasotti'nin başrol oynadığı ve Silvio Berlusconi'nin sahibi olduğu İtalyan Canale 5 televizyonu için çekilen yeni sezondaki en iddialı yapımlarından biri olan "Poi C'e Filippo (Bir de Filippo var)" adlı dizinin çekimlerine devam eden Serra Yılmaz İHA'ya konuştu.

Reklam
Reklam

Başrollerini Dustin Hoffman ve Tom Cruise'un oynadığı Oscarlı " Yağmur Adam" filminden esinlenen dizide biri otistik olan iki kardeşin, anneleri ölünce dayılarının çiftliğine yerleşmeleri ve buradaki maceraları konu ediliyor. Serra Yılmaz, "Çiftliğin emektarı rolündeyim. Çok ironik ve eğlenceli bir kadın" diyerek, rolünü özetliyor.
Bir sinema yönetmeni olan Maurizo Poniz ile çalışmanın iyi bir tecrübe olduğunu söyleyen oyuncu Pasotti ile de sette çok eğlendiklerini ve iyi anlaştıklarını söyleyen Yılmaz, "Ferzan (Özpetek) sayesinde İtalya'da tanındım. Onun filmleri bu kadar başarılı olmazsa ben de tanınmazdım, İtalyan basını tarafından 'Özpetek'in uğuru' ilan edildim. Son filminde oynamıyorum ama ben yine de onun uğuruyum" dedi.

Giorgio Pasotti ise, Serra Yılmaz için "Biraz deli ama tatlı bir delilik. Çok güçlü ve baharatlı bir espri duygusu var. Benim gibi utangaç bir aktör için büyük rahatlık. Ağlamak ve gülmek arasındaki çizgi çok incedir. Serra birinden diğerine müthiş bir doğallıkla geçiyor. Ondan çok şey öğrendim. Bu çekimler benim için okul oldu" diyor.
Bir de Filippo Var'ın çekimleri 27 Aralık'a kadar devam edecek. Serra Yılmaz bu tarihe kadar Roma ve Floransa arasında film seti ve tiyatro sahnesi arasında mekik dokumak zorunda kalacak. Yılmaz Floransa'nın Trevi Tiyatrosundan sahne alacağı oyun için "Angelo Savilli, Nazlı Eray'ın Rüya Sokak ve Montecristo romanlarından esinlenerek benim için sahneye adapte etti" diyor.

Reklam
Reklam

İki ay Floransa'da sahne alacak olan Yılmaz, daha sonra Türkiye'ye dönecek. Yılmaz, " Boğazdan asla vazgeçmem" diyerek, İtalya'da kazandığı başarının mutluluk verici olduğunu ancak Türkiye'den vazgeçmeyeceğini söylüyor. Türkiye'de de henüz açıklamayı istemediği bir televizyon dizisi projesi olan Serra Yılmaz'ın, Yönetmenliğini Ciro Ippolito'nun yaptığı Vanilya ve Çikolata isimli filmi önümüzdeki hafta cuma günü Türkiye'de sinema salonlarında yerini alacak.