Sertel, Gazetecilere Saldırıyı Kınadı

TGFB Atilla Sertel, Fırat Üniversitesinde Özel Güvenlik görevlilerinin gazetecileri darp etmesini kınayan bir açıklama yaptı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel; Elazığ’da Gazeteciler Yazarlar Cemiyeti’nin düzenlediği başkanlar konseyi toplantısı için geldiği Elazığ’da Fırat Üniversitesinde görevini yapmaya çalışan gazetecilere saldıran ve darp eden olayla basın açıklaması yaparak olayı kınadı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.; Elazığ’da Gazeteciler Yazarlar Cemiyeti’nin düzenlediği başkanlar konseyi toplantısı için bu güzel şehirdeyiz. Dün akşam üniversitede üniversiteden mezun olan binlerce gencin katıldığı on binlere yakın insanın katıldığı çok güzel bir konser ortamı yaşandı. Ben de o ortamı otelde televizyondan izledim.

Reklam
Reklam

Elazığ televizyonları konseri canlı yayınladı, oradan izledim. Son derece güzel, nefis, eğlenceli bir ortamdı ancak gece yarısı öğrendim ki gazetecilere orada görev yapan arkadaşlarımıza üniversitenin güvenlik görevlileri tarafından bir saldırı gerçekleştirilmiş. Bu saldırıyı öncelikle kınıyorum. Güvenlik görevlilerinin işi güvenliği sağlamaktır, gazeteci dövmek değildir. Arkadaşlarımız yaralanmıştır. Arkadaşlarımız orada bir kamu görevi görmektedir. Aslında yaptıkları görev üniversitenin faaliyetlerinin gazetelere yansımasının, gazetelerde yer almasının ve üniversitenin o faaliyetlerinin tanıtılmasının, üniversitenin övülmesinin, üniversitenin taçlandırılmasının gereğidir. İsteselerdi o arkadaşlarımız art niyetli ve üniversiteye karşı bir tavırları söz konusu olsaydı oradaki o faaliyeti fotoğraflamazlardı, haber yapmazlardı, yayınlamazlardı.

Şah İsmail Gezici, Eyüp Demir, Mehmet Nafiz Koca, Arzu Akın, Gülbin Yıldız, Metin Erol arkadaşlarımız bu olayda özel güvenlik görevlileri tarafından darp edilmişlerdir. Rapor almışlardır. Bu olay adalete intikal edecektir.

Reklam
Reklam

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı olarak ve iki gazeteciler cemiyeti başkanının ortasında oturan ve gazetecilerin hakkını hukukunu her daim savunmuş ve savunacak olan bir insan olarak söylüyorum. Bu davanın takipçilerinden biri de ben olacağım. Bu arkadaşlarımıza yapılan haksız saldırının duruşmalarında mutlaka Elazığ’a geleceğim ve buradaki bu tip duruşmalarda olacağım.

Türkiye’nin hiçbir yerinde gazetecilere saldırılmasın. Gazetecileri sevmiyor olabilirler. İktidarlar sevmiyor, iktidarın başındakiler sevmiyor, yöneticiler sevmiyor ama bilsinler ki gazeteciler olmazsa medya olmazsa onların hiçbirinin sözü, hiçbirinin cümlesi halka ulaşmaz, ulaştırılmaz. Gazeteciler kutsal bir görev görmektedir ve korunmalıdır, dövülmemelidir.

Bunları koruyacak olan da öncelikle güvenlik güçleridir. Gazeteciler açısından son derece kötü bir olayın Elazığ’da yaşanması buraya gelen bütün gazeteci cemiyet başkanlarını ve bizi şahsen üzmüştür. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Bir daha ne Elazığ’da ne de bir başka kente böyle bir olayın yaşanmaması ve güzel ilimiz olan Elazığ’ın böyle kötü olaylarda anılmamasını da diliyorum. Dediğim gibi arkadaşlarımızın her daim arkasındayız, safındayız. Gazetecilerin görev gördüğü ve görev gereği işini yaparken saldırıya uğramasının karşısında olduğumuzu ve olacağımızı da beyan ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir : Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: