Sertifikalarını Alan Genç Tasarımcılara 100 Bin Lira Kredi

İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İTKO), sektöre adım atmak ve kendi işyerini devlet desteğinden faydalanarak...

İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İTKO), sektöre adım atmak ve kendi işyerini devlet desteğinden faydalanarak açmak isteyen genç tasarımcı ve modacıları iş hayatına kazandırıyor. Odanın, girişimcilik ruhu taşıyan tasarımcı ve modacılar için KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içinde düzenlediği kurslar tamamlandı. 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 30 kursiyere sertifikaları törenle verildi. Sertifikalarını alan kursiyerlerin, 30 bin lira geri ödemesiz ve 70 bin lira da faizsiz ve komisyonsuz geri ödemeli destek imkanından faydalanabileceği belirtildi. Oda hizmet merkezinde düzenlenen törene İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, İzmir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Memduh Kaya, İzmir Kuaförler Odası Başkanı Sezai Apaydın ile İTKO Başkanı Mevlüt Turun katıldı.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Turun, eğitimler sonucu kazandırılacak yeni potansiyelle meslek kolunda ticari sirkülasyonun canlanacağını söyledi. Genç tasarımcı ve modacılara destek olmayı ilke edindiklerini belirten Turun, “Sektöre yeni girişimcilerin kazandırılması iş demek, sektörle uğraşan insanların çoğalması, mesleğin güçlenmesi demek, yeni istihdam olanakları demek. Oda yöneticileri olarak sektörü ve üyelerimizi güçlendirmek, meslektaşlarımızın iş hacimlerini arttıracak girişimlerde bulunmak bizim asli görevimiz. Gelişen çağda gözardı edilmeye başlanan üyelerimizin yeni koşullara uyumunu sağlamak için çaba gösteriyoruz.” diye konuştu.

Kursiyerlere destekler hakkında bilgi veren KOSGEB İzmir Güney Hizmeti Merkezi Müdürü Çanakçı ise şunları kaydetti: “Proje kapsamında 70 saatlik eğitimi alıp kendi işini kuran ve projesini onaylatan girişimci adaylarına, 30 bin lirası hibe ve 70 bin lirası da geri dönüşümlü olmak üzere 100 bin lira destek kredisi verilecek. Kredinin hibe olmayan kısmının geri ödemesi de işletme kurulduktan iki yıl sonra, üçer aylık eşit taksitlerle faizsiz ve komisyonsuz olarak yapılacak.”

Reklam
Reklam

İESOB Başkanı Mutlu da eğitimleri tamamlayan kursiyerlerin yeni istihdam sağlayacaklarını belirterek, “Önümüzdeki aylarda birer girişimci, birer esnaf olarak sizleri aramızda göreceğiz. İşletmenizde istihdam yaratacak, başka insanlara iş ve aş vereceksiniz. Esnaflık, girişimcilik özveri ister. Bu sertifikalar sizin ilk basamağınız. Zincirin devamında KOSGEB desteklerinden de yararlanarak yeni işyeri açacak, üretim yapacak, işsizlikle mücadeleye katkı koyacaksınız. Düşündüğünüz işi hayata geçirmekte tereddüt etmeyin. Oda yöneticileri olarak yanınızdayız.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: