Sertifikalı pamuk tohumu ekmeyen çiftçiler prim desteği alamayacak

Araban Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürvekili Abuzer Bozkurt, Araban Ovası'nda sertifikalı pamuk tohumu ekimi yapmayan çiftçilerin pirim desteği alamayacağını söyledi.

Araban Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürvekili Abuzer Bozkurt, Araban Ovası'nda sertifikalı pamuk tohumu ekimi yapmayan çiftçilerin pirim desteği alamayacağını söyledi.

Bozkurt, düzenlediği basın toplantısında, daha önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da çiftçilerin desteklemelerden yararlanmaları için sertifikalı pamuk tohumu ekimi yapmış olma şartına sahip olmaları gerektiğini belirtti.

Bozkurt, şu bilgileri verdi:

"2012 yılından itibaren pamuk prim desteklemesinden faydalanacak üreticilerin, sertifikalı pamuk tohumu kullanarak ekim yapmaları gerekiyor. Pamuk ürününde sertifikalı tohum kullanmayan üreticilere fark ödemesi desteği kesinlikle verilmiyor. Hububat ve bakliyat fark ödemesi desteklemesi kapsamında üreticilerin ürünlerini tüccar veya herhangi bir fabrikaya satışında sevk irsaliyesi, makbuz, kantar fişi gibi satışla ilgili her türlü belgelerini almaları ve en az 5 yıl süreyle saklamaları gerekir.

Reklam
Reklam

Bu amaçla herhangi bir nedenle gerçeğe aykırı bir fatura ile karşılaşıldığında çiftçi ürününü gerçek mal hareketine dayandırması açısından önem arz etmektedir. Ayrıca, hububat ve baklagil ile diğer destekleme kapsamındaki tüm ürünler için verilecek fark ödeme desteklemelerinden yararlanabilmesi için ÇKS dosyalarını hasattan önce yaptırılması gerekmektedir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz