"Sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimleri" Başladı

İl Sağlık Müdürlüğü'nde "Sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimleri"nin başladığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nde "Sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimleri"nin başladığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin arttırılması, ilk yardım bilgi ve becerisinin toplumun her bireyine öğretilmesi amacıyla "Sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimleri"nin düzenlendiği belirtti.

İlk yardımın insan hayatının kurtarılmasında büyük önem taşıdığını ifade eden Öztürk, şunları belirtti:

"Bu sebeple her vatandaşımızın ilk yardım konusunda eğitimli olması, toplumumuz için oldukça önemlidir. İlk yardım eğitiminin amacı, herhangi bir kaza, yaralanma ya da hastalık durumunda olay yerine sağlık personeli gelinceye kadar, yaralıya ilk yardım uygulamasının yapılabilmesini sağlamaktır. Uzman ekibimiz tarafından verilen eğitimde kırık ve çıkıklarda, kanamalarda, zehirlenmelerde, bilincin kapalı olmasında ve diğer hastalıklarda ilk yardımla hasta ve yaralı taşıma teknikleri, temel yaşam desteği olan suni solunum ve dış kalp masajı gibi konular hakkında bilgiler verilmektedir. Ayrıca eğitime katılarak sınavlarda başarılı olan personele 'İlk Yardım Uygulayıcı Sertifikası' verilecektir."

Reklam
Reklam

Eğitimi vermeye sağlık kurumlarında çalışan idari personellerden başladıklarını vurgulayan Öztürk, diğer kamu kuruluşlarında ve talep edilmesi halinde halka da ilk yardım eğitimlerini vermeyi planladıklarını kaydetti.

Muhabir: Esra Karamuk

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz