Servergazili Gülşah Onur, matematikte dünya üçüncüsü oldu

Bu yıl ilk defa düzenlenen European Girls' Mathematical Olympiad–Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı (EGMO)'nda Türkiye'yi iki...

Bu yıl ilk defa düzenlenen European Girls' Mathematical Olympiad–Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı (EGMO)'nda Türkiye'yi iki öğrencisiyle temsil eden Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencilerinden Gülşah Onur üçüncü oldu. Elde edilen derece hakkında bilgi vermek için Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, Bilim Olimpiyatları ve Proje Koordinatörü Halil İbrahim Gündoğdu, Müdür Yardımcısı Yusuf Acar ve Gülşah Onur’la birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan Müdür Yalçın, “Marka bir okul olma hedefiyle yürüdüğümüz bu yolda, her geçen gün hedefimize bir adım daha yaklaşmak onur verici. Geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından Türkiye’deki bütün okulların üniversite sınav sonuçlarının istatistikleri açıklanmıştı. ÖSYM verilerine göre Türkiye’deki 8 bin civarında lise arasında Servergazi Fen Lisemiz matematik, geometri ve fizik branşlarında, fen-matematik alanında dört dalda birden Türkiye birincisi olmuş ve Türkiye’nin bu alanlarda en başarılı okulu ilan edilmişti. Bu sevincimizi başta Sayın Valimiz, Milli Eğitim Müdürümüz ve tüm Denizlililerle paylaşmış, herkesin haklı gururu olmuştuk. Ulusal düzeydeki bu çok büyük başarının ardından Servergazi'de çıta daha da yükseldi ve okul olarak uluslararası bir başarıyı şehrimize getirmeye niyetlendik.” dedi.

Bu yıl iki öğrencilerinin İngiltere’de yapılan EGMO’da Türkiye’yi temsil etmek için TÜBİTAK tarafından seçildiğini ifade eden Yalçın, “Amerika’dan Endonezya’ya ve birçok Avrupa ülkesine kadar öğrencilerin katıldığı ve matematik dehalarının tespit edildiği bu olimpiyatta Servergazi Fen Lisesi öğrencimiz Gülşah Onur, rakiplerini geride bırakarak bronz madalya aldı ve dünya üçüncüsü oldu. Bu başarısıyla kızımız, ülkemize ve Denizlimiz'e büyük bir mutluluk daha yaşattı. Türkiye’yi İngiltere’de iki öğrenciyle temsil etmek okulumuza nasip olmuştu. Öğrencilerimizden birinin madalyayla dönmesi, Türkiye’nin bilimde özlenen yere geldiğinin bir göstergesi olmuştur. Geleceğin matematik dehalarını ve bilimadamlarını yetiştirmek, Servergazi’nin misyonlarından biridir. Servergazi olarak, ‘Denizli için dünyayla yarışıyoruz’ sloganını kullanmaya devam edeceğiz ve inşallah ülkemize daha nice büyük başarılar getireceğiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu tür olimpiyatların uzun yıllar çalışmanın ardından elde edilen bir başarı olduğunu vurgulayan Yalçın, “Öğrencilerimiz tıpkı bir olimpiyat sporcusu gibi dört beş yıl önceden hazırlanıyor. TÜBİTAK tarafından binlerce öğrencinin arasından sınavlarla seçilerek kamplara götürülüyor. Buralardaki eğitimlerden sonra yarışmaya davet ediliyor.” şeklinde konuştu.

EGMO’da dünya üçüncüsü olan Gülşah Onur ise okul haricinde günde yaklaşık 4-5 saat ders çalıştığını ancak bunları bir program çerçevesinde yaptıkları için sosyal etkinlikleri de ihmal etmediğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: