Servet sahibi dilenci

ERZURUM (İHA) - Erzurum'da düzenlenen dilenci operasyonunda bir dilencinin üzerinden 172 bin YTL'lik banka hesap cüzdanı çıktı.

Erzurum'da Cuma namazı sırasında cami önlerini işgal eden çok sayıda dilenci, belediye zabıta ekiplerince düzenlenen operasyonla toplandı. Çoğunluğunu ehramlı ve çocuklu kadınların oluşturduğu dilenciler zaman, zaman kameramanlara taş ve terlikleriyle saldırırken, bir dilencinin üzerinden 172 bin YTL'lik banka hesap cüzdanının çıkması zabıta ekiplerini şok etti.

Yakutiye Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerince bugün belde sınırları dahilinde dilencilik yapanlar tek, tek toplandı. Bazı dilenciler zabıta ekiplerinden kaçmaya çalışırken, bazıları da zabıta minibüsüne binmemek için direndi. Ehram altına önce çocuğunu gizleyen daha sonra zabıtaya öfkelenen bir kadın dilenci ise taş ve terlikle kameramanlara saldırdı.

Reklam
Reklam

Küfür ve hakaretler yağdıran dilenciler, zabıta ekiplerince güçlükle minibüse bindirilirken, yaşlı bir erkek dilencinin üzerinde iki avuç dolusu para ve 172 bin YTL'lik banka hesap cüzdanının çıkması herkesi şaşırttı. Dilenciler daha sonra bir süre belediye toplama merkezinde alıkonulurken, kabahatlar kanununa göre 54 YTL para cezası kesildi.