Servetiye Şehitleri Dualarla Anıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, "Milli Mücadelede Servetiye Cephesi Şehit ve Gazilerini Anma Günü" etkinlikleri,...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, "Milli Mücadelede Servetiye Cephesi Şehit ve Gazilerini Anma Günü" etkinlikleri, Başiskele ilçesi Servetiye Köyü’nde düzenlenen törenlerle gerçekleştirildi. Şehitler için Kur’an-ı Kerim ve dualar okunan programda, İstiklal Savaşı Köy Müzesi’nin açılışı da gerçekleştirildi.

Düzenlenen Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Başiskele İlçe Jandarma Komutanı Gazi Özdemir, Milli Mücadelede Servetiye Cephesi Kitabı Yazarı Ali Üzmez, Yuvacık eski Belediye Başkanı Hikmet Karasaslan, Köy Muhtarı Recep Karaosmanoğlu ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Üzerinde basıp gezdiğimiz bu toprakları bize emanet eden şehitlerimizi asla unutmamalıyız. Bu vesileyle tüm şehitlerimiz saygıyla anıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Milli Mücadelede Servetiye Cephesi Kitabı Yazarı Ali Üzmez ise, “Çok hassas bir bölgede yaşıyoruz. Bu nedenle her türlü tehdide karşı hazır olmalıyız” dedi. Üzmez, “Servetiye Milli Mücadele’de bölgemizdeki ilk cephedir. Servetiye Cephesi düşman güçlerinin Bursa’ya ulaşmasını engellemiştir. Burada yaşananlar örnek bir mücadeledir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından teşrifatı ve planlaması Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İstiklal Savaşı Köy Müzesi'nin açılışı gerekleştirildi. Köy halkının elindeki tarihi eserleri bağışladığı müze Kocaeli’nde bir ilk olma özelliği taşıyor. Müzede savaş malzemeleri, dönemin yaşam alanları ve tarihi evrakları günümüze taşıyan birçok eser bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz