Servis elemanları uygulamalı eğitim aldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesislerde görev alan personelin daha donanımlı hale gelmesi için eğitim çalışması...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesislerde görev alan personelin daha donanımlı hale gelmesi için eğitim çalışması başlattı. BUSMEK eğitmenleri tarafından verilen eğitimde, servis elemanları İngiliz, Fransız, Rus ve Amerikan usulleri başta olmak üzere birçok servis çeşidini uygulamalı olarak öğreniyor.

Bursa’nın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için her alanda yoğun bir çalışma temposu içine giren Büyükşehir Belediyesi, kendi sosyal tesislerinde görev alan servis elemanlarının daha donanımlı olması için eğitim çalışmalarına ağırlık veriyor. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Fuarcılık AŞ (BURFAŞ)'ye ait sosyal tesislerde çalışan personele yönelik olarak uluslararası standartlardaki eğitim Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları’nda (BUSMEK) görevli eğitmenleri tarafından veriliyor. Ocak ayında başlayan ve 2 grupta 30 BURFAŞ çalışanının katıldığı eğitimler, haziran ayı sonuna kadar devam edecek.

Reklam
Reklam

Eğitimlerde İngiliz, Fransız, Rus ve Amerikan usulleri başta olmak üzere birçok servis çeşidi işleniyor. Katılımcı personelin kendilerini geliştirmesi ve yaptıkları işin ayrıntılarını öğrenmesini sağlayan eğitimler, uygulamalarla da destekleniyor. Aldıkları teorik eğitimi pratik uygulamalarla pekiştiren kursiyerler, Büyükşehir Belediyesi´ne ait Mudanya Sosyal Tesisleri'nde pot servisi ve tuzda balık gibi birçok servisi usulüne uygun olarak gerçekleştirdi. Balıbey Han´da yapılan uygulamalarda da Brezilya ve Kolombiya gibi yöresel kahve çeşitleri ve içeceklerin servisi yapıldı.

Turizm sektöründe çalışan bir personelin mesleki beceri ile donatılmış, insan ilişkileri, iletişim ve genel kültür konularında yeteneklerini geliştirmiş olmasının artık bir zorunluluk olduğunu belirten yetkililer, verilen eğitimlerin katılımcı personele mevcut tecrübelerinin yanına uluslararası bilgiler ekleme imkanı sunduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: