Servis kazasında yaralanan öğrenciler ve ailelerine psikolojik destek verilecek

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde taşımalı eğitim öğrencilerini taşıyan servis midibüsünün dün (5 Mart) uçuruma yuvarlanması sonucu...

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde taşımalı eğitim öğrencilerini taşıyan servis midibüsünün dün (5 Mart) uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazadan yaralı kurtulan 19 öğrenci ve ailelerine psikolojik destek verilecek. Balıkesir Valiliği'nin talimatıyla ilçeye gönderilen 10 psikolog, yaralı öğrencilerle görüşmeye başladı. Psikologların, öğretmenlerle de görüşeceği öğrenildi.

Savaştepe ilçesine bağlı Madenmezarı köyü yakınlarında meydana gelen ve üç öğrencinin hayatını kaybettiği kazadan yaralı olarak kurtulan 19 öğrenciden 15'inin, tedavi gördükleri hastanelerden taburcu olduğu öğrenildi. Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Savaştepe Devlet Hastanesi'nden 14, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nden ise bir öğrencinin taburcu edildiğini söyledi. Kaymakam Karakaya, dört öğrencinin tedavilerininse Balıkesir'deki hastanede devam ettiğini bildirdi. Kazada hayatını kaybeden veya yaralanan öğrencilerle ailelerine psikolojik tedavi hizmeti verileceğini aktaran Karakaya, "Valimiz Yılmaz Arslan'ın talimatıyla ilçeye 10 psikolog geldi. Şu anda öğrenci ve velileriyle görüşüyorlar. Ayrıca hayatını kaybeden öğrencilerimizin okulundaki öğretmenlerimizle de görüşme yapacaklar. Psikologlarımız, iki hafta burada kalacak." dedi.

Reklam
Reklam

'AİLELERE 100 BİN LİRA VERİLECEK"

Kazada hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerine sigorta kapsamında 50 ile 100 bin lira arasında para verileceğini de ifade eden Kaymakam Karakaya, "Taşımalı sistemle eğitim gören her öğrencimizin koltuk sigortası bulunuyor. Bu nedenle yaralı öğrencilerimizin ailelerine de 25 ile 50 bin lira arası para verileceğini öğrendik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve kaymakamlık olarak bu ailelerimizin her türlü ihtiyacının acil bir şekilde giderilmesi için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

SERVİS ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Bu arada kazadan hafif yaralı kurtulan ve jandarma tarafından gözaltına alınan servis şoförü 41 yaşındaki A.İ., ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Kepsut Cezaevi'ne gönderildi. A.İ.'nin, birden fazla kişinin ölümüne sebep olma suçundan tutuklandığı belirtildi. Jandarmadaki ifadesinde, arabasında herhangi bir arıza olmadığını söylediği öğrenildi.

Sarıbeyler İlköğretim Okulu öğrencilerini taşıyan 10 N 3809 plakalı midibüs, dün saat 08.30 sıralarında Madenmezarı köyü mevkisinde şarampole yuvarlanmıştı. Kazada Nazmiye Karaca (14), Hakan Çet (10) ve Radife Sapan (8) isimli öğrenciler hayatını kaybetmiş, 20 öğrenci ise yaralanmıştı. Yaralı öğrencilerden 15'i Savaştepe Develet, 5 öğrenci ise Balıkesir Atatürk Devlet hastanelerinde tedavi altına alınmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz