Servis Şoförleri Bilgilendirildi

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından servis şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Adıyaman...

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından servis şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Adıyaman Belediyesi konferans salonunda yapılan toplantıya, Emniyet Müdür Vekili Erol Etlik, Emniyet Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özaslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Bahri Altun, Bölge Trafik Şube Müdürü Hasan Polat, Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, servis firmalarının yetkilileri ve servis şoförleri katıldı.

Emniyet Müdür Vekili Erol Etlik yaptığı konuşmada, 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamış olması nedeniyle, emniyet müdürlüğü olarak bir takım tedbirler alındığını belirtti.

Reklam
Reklam

Çocukların emanet edildiği servis araçları üzerinde tam bir otokontrol sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Etlik, şöyle konuştu: “Kentimizde güvenli bir servis taşımacılığında, her kişi, kurum ve kuruluşa görevler düşmektedir. Bu bilinçle hareket edersek hepimiz kazanmış olacağız. Sorumluluk alanımızda bulunan karayollarında servis araç sürücülerini bilgilendirerek, trafik güvenliğini en üst seviyeye çıkartmak ve böylece yol kullanıcılarımız olan yaya yolcu ve sürücülerinin trafik kazalarına karışmasını önlemektir.”

Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli ise, istatistiki bilgileri vererek şunları söyledi: “Adıyaman’da 429 adet ‘S’ plakalı servis aracı bulunmaktadır. Bunların 300’ü okul servis aracı ve 129’u personel aracıdır.

2011 ile 2012 eğitim öğretim dönemi içerisinde okul servis araçları toplam 14 kazaya karışmıştır. Bu kazalar içerisinde 8’i yaralamalı kaza, 6’sı ise maddi hasarlıdır. Yaralamalı kazada 12 kişi yaralanmıştır. 2011-2012 eğitim öğretim döneminde okul servis araçlarına yönelik uygulamalar dahilinde, 109 servis aracına 61 bin 326 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı ile para cezası uygulanmış, 45 servis aracı trafikten men edilmiştir."

Reklam
Reklam

Nadir Telli, 2012-2013 eğitim öğretim döneminde servis araçlarına yönelik yapılacak trafik kontrollerinde servis araçları yönetmeliğinde belirtilen şartlara uyup uymadıkları, özellikle fazla yolcu, hız, emniyet kemeri ve diğer kural ihlallerine yönelik uygulamaların kontrol edilerek, denetimlerin kararlı bir şekilde sürdürüleceğini söyledi.

Nadir Telli, okul servis araçları üzerinde yapılacak uygulamalarda çocuklarımızın güvenli seyahat etmelerini sağlamak amacıyla bir dizi tedbir alındığını anlattı.

Nadir Telli, korsan taşımacılık olarak adlandırılan izinsiz ve yetersiz araçlarla taşımacılığın denetlemesi, okul servis araçlarının Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ne uygunluğu, belediyelerce düzenlenen ‘Okul Servis Aracı Özel İzin Belgesi’ ve ‘Okul Servis Aracı Bakım ve Onarım Takip Formu’ bulunması gibi konulara dikkat edilmesini istedi.

Nadir Telli, ilgili yönetmelikte belirtildiği şekilde "Okul Taşıtı yazısının ve ‘Dur’ kırmızı ışık veren lambanın araç üzerinde ve çalışır durumda olması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında araçlarda rehber personel bulundurulması ve şoför ve rehber personelin yönetmelikte belirtilen şartları taşıması, şoförün başta hız, kavşaklarda geçiş önceliği, indirme ve bindirme kurallarına uymalarının sağlanması, şoförlerin araçta sigara içilmesine müsaade etmesi, araçta yüksek sesle müzik dinlenmemesi, servis aracının camlarının sabit olmaması ile yönetmeliğe aykırı renkli cam ve renkli film tabakası yapıştırılması ve gereksiz, yazı ve semboller, modifiye edilmiş araç ve abartılı eksoz bulundurulması, kapıların şoför tarafından açılıp kapatılabilecek şekilde otomatik olmasının sağlanması, aracın her koltuğunda emniyet kemeri bulundurulması ve kullanılır durumda bulunması, araçta izin verilen sayı üzerinde fazla yolcu bulundurulması gibi temel konular titizlikle denetlenerek gerekli işlemler yapılacaktır.”

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından Trafik Denetleme Şubesi’nden Emniyet Amiri Yusuf Orcan, servislerle ilgili teknik bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: