Yeni eğitim öğretim yılının başlamasının ardından Karabük'te servis şoförlerine eğitim verildi. Karabük Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Bircan, şoförleri saç ve sakal tıraşı olmaları konusunda uyardı.
2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Karabük Valiliği, Karabük Belediyesi, Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü, Karabük Emniyet Müdürlüğü, Karabük Servis Şoförleri Odası tarafından servis şoförlerine Polisevi Toplantı Salonu’nda eğitim verildi. Eğitime konuşmacı olarak Karabük Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Bircan, Karabük Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ömür Ceylan, Karabük Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Köse, İl Jandarma Trafik Kısım Amiri Jandarma Başçavuş Turgay Cihan katıldı. Karabük Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Bircan, şoförleri kılık kıyafetleri konusunda uyarırken, herkesi saç ve sakal tıraşı olması konusunda uyardı. Kılık kıyafet yönünden kendisine bakmayan bir insanın kendisine saygı olmadığını kaydeden Bircan, “Çocuk taşımacılığı çok hassas bir sektördür. ‘En kıymetli varlığınız kimdir?’ desem, aklınıza hemen çocuğunuz gelir. Çocuk taşırken, ‘çocuk’ diyoruz çünkü bu sene 60 aylık çocuklarımız da okula başladı. Yani 5 yaşından 18 yaşına kadar öğrenci taşımacılığı yapacağız. Onun için geleceğimizin teminatı çok önemli değerimiz olan çocuklarımıza hizmet vereceğiz. Bu hizmet çok hassas bir hizmet olma durumunda. Her hizmet sektörünün bağlı olduğu kanunları, yönetmelikleri vardır. Okul servisleriyle ilgili de Ulaştırma Bakanlığı’nın okul servis araçları hizmet yönetmeliğimiz var. Diğer bakımdan Karayolları Trafik Kanunu değişik kanunlarla bu sektörde düzenlemeler yapıldı. Eğitim öğretim açısından bizim en çok bakacağımız okul servis araçları hizmet yönetmeliği. Taşımayacağımız çocukların yaşı biraz daha küçüldü. Anaokulu öğrencileri de varsa 36 aydan itibaren öğrenci taşıyoruz. Sizlerin çok dikkat etmesi gereken hususlar var. Öncelikle tüm öğrencilerimiz emniyet kemerleri takılı olarak serviste bulunacaklar. Her öğrenci için emniyet kemeri olacak ve emniyet kemerleri takılı olacak. Araç içerisinde kesinlikle müzik açılmayacak. Öğrenciler araca bindikten sonra müzik kesinlikle kapanacak. Öğrencilerimizden özellikle büyük öğrencilerden talep gelebilir, buna müsaade edilmeyecek. İnsan dış görünüşüyle de çok değerlendirilir. Arabamıza bindiğimiz zaman kılık kıyafetimize çok dikkat edelim. Kötü bir kıyafetle, saçı sakalı birbirine karışmış böyle bir imaj oluşturmayalım. Çünkü, bizi takip eden orada 16-18 tane çift göz var. Yani öğrencilerimiz bizleri rol model olarak görüyor. Size bakıyorlar bazen onların içinden birine sorsanız ‘Ben şoför olacağım’ diyen bile çıkacaktır. Öğrenci servisi yapan arkadaşımız kılık kıyafetine dikkat edecek, saçına sakalına dikkat edecek. İnsanın özenli giyinmesi kendisine, eşine ve ailesine saygınlığının ifadesidir. Bir kişi kendisine bakmıyorsa, kıyafetine, saçına, sakalına bakmıyorsa en başta kendisine saygı duymuyor demektir. Şoför esnafı arkadaşım araçlarına bindiklerinde kıyafetine, saçına, sakalına ve araba konuşmasına dikkat edecek. Argo lisansla konuşmayacak. Çocuklarımız konuşmalarımızdan etkilenebilirler, araçlarda kesinlikle sigara içilmeyecek” dedi.
Toplantıda Trafik Eğitim Memuru Bahattin Hazaroğlu, slayt eşliğinde şoförlerin uyması gereken kuralları anlattı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz