Servis Sürücelerine Eğitim Verildi

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Öğretmenevi Konferans Salonu'nda ilçedeki taşımalı eğitim sisteminde öğrenci taşıyan servis sürücülerine yönelik...

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Öğretmenevi Konferans Salonu'nda ilçedeki taşımalı eğitim sisteminde öğrenci taşıyan servis sürücülerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Alp Arslan, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliğinden Başpolis Cebrail Altunsu, İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığından Başçavuş Mehmet Yıldırım ve servis sürücüleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Gazipaşa’da bin 462 ilköğretim, 721 ortaöğretim olmak üzere toplam 2 bin 183 öğrencinin taşımalı sistemle eğitim gördüğünü söyledi. Servis sürücülerine güvenlerinin tam olduğunu söyleyen Aktaş, okul servis araçları üzerinde yapılacak uygulamalarda çocukların güvenli seyahat etmelerini sağlamak amacıyla tedbirlerin alındığını belirtti.

Reklam
Reklam

Okul servis sürücülerinin karşılaştıkları sorunların giderilmesi için bir araya geldiklerini söyleyen Aktaş, “Öğrencilerimizin daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde okula gelip gitmeleri konusunda sürücülerimize büyük görevler düşüyor. Bugüne kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. İnşallah bundan sonra da karşılaşmayız” şeklinde konuştu.

Toplantıda okul servis araçlarında ve taşıma işlerinde çalışacak sürücü ile rehber personelde aranacak şartlar, taşımacı ve sürücülerin yükümlülüğü ile genel trafik kuralları anlatıldı. İstenmeyen kazaların önüne geçebilmek için sürücülerin uyacağı başlıca trafik kuralları anlatılırken, toplantı sonunda sürücülerin sorunları dinlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: