Serviste unutulan ve hayatını kaybeden Alperen olayında skandal gelişme!

İzmir'in Çiğli ilçesinde 3 yaşındaki Alperen Sakin'in serviste unutulup can vermesinin ardından sanıklar hakkında dava açılırken, savcı tarafından hazırlanan iddianame de Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Servis şoförü Tamer İ. ve eşi Yurdagül İ.'nin tutuklu yargılanacağı davada savcı, karı kocanın 3 yıldan 14 yıla kadar cezasını istedi.

Çiğli ilçesindeki bir anaokulda yaşanan olayda, 3 yaşındaki Alperen Sakin servis içerisinde unutulmuş ve saatlerce araç içerisinde kalarak hayatını kaybetmişti. Olay, tüm Türkiye'yi üzüntüye boğarken, servis şoförü Tamer İ. ölüme sebebiyet vermekten tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Kreş sahibi ve aynı zamanda servis şoförünün eşi Yurdagül İ. de tutuklanmış, servis görevlisi kadın ise serbest bırakılmıştı.

6 HİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI

Yaşanan olay sonrasında Şükran Dedeağaoğlu sanıklar hakkında iddianame hazırladı. İddianame, Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesinde kabul edilirken, 6 sanık hakkında dava açıldı.

Reklam
Reklam

Servis şoförü Tamer İ. ve eşi Yurdagül İ.'nin tutuklu yargılanacağı davada savcı, karı-koca hakkında "bilinçli taksirle ölüme neden olma", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlamalarından 3 yıldan 14 yıla kadar ceza talep etti. Tutuksuz yargılanan servis hostesi Dilara K. hakkında da 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcı yine okuldaki görevlilerden Bekir G. hakkında "bilinçli taksirli ölüme sebebiyet verme" suçundan 3 yıldan 9 yıl, Arzu G. hakkında ise "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlarından 2 yıldan 5 yıla kadar cezasını istedi. Öte yandan, Ahmet S. içinse "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme", "suçuna azmettirme" suçlarından 6 aydan 5 yıla kadar ceza talep edildi.

SERVİS ARACI 'UYGUN' ÇIKMADI

Savcı hazırladığı iddianamede, servis hostesi olarak görevlendirilen Dilara K.'nın 18 yaşında olması, lise mezunu olmaması ve Milli Eğitim Bakanlığınca 'çocuk bakımı' alanında düzenlenmiş bir sertifika sahibi olmaması nedeniyle, servis hostesi ve çocuk bakıcısı olma yeteneğine sahip olmadığını belirtti. İddianamede, yeterliliğe sahip olmayan Dilara K.'nın, anaokulunda çalışması için okul kurucusu tutuklu sanık Yurdagül İ. tarafından işe alındığına ve okul müdürü Bekir G.'nin bu duruma onay vermiş olduğuna dikkat çekilirken, servis aracı olarak kullanılan aracın okul servis araçları hizmet yönetmeliğine uygun olmadığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

KAMERALARIN YOK EDİLMESİ İDDİANAMEDE

Savcı yine iddianamede, şüpheli Yurdagül İ.'nin isteği üzerine şüpheli Ahmet S.'nin, şüpheli şoför Taner İ.'yi telefonla arayarak, 'Anaokulundaki kamera kayıt cihazını sökerek, eski kamera kayıt cihazını takmasını' söylemesi üzerine şüpheli Taner İ.'nin, gerçeğin ortaya çıkmasını engellemek amacıyla anaokulda kurulu bulunan ve olayı aydınlatabilecek nitelikte olan kamera kayıt cihazını sökmek suretiyle incelenmesini engellediği ve kamera kayıt cihazını sakladığı anlatıldı.

"HİÇBİR ŞEKİLDE DOĞRUYU SÖYLEMEYECEKSİN"

Ayrıca iddianamede şüpheli Ahmet S.'nin, okul sahibi ve kurucusu Yurdagül İ.'nin yönlendirmesiyle usta öğretici olarak görevli bulunan şüpheli Arzu G.'yi telefonla arayarak, "Hiçbir şekilde doğruyu söylemeyeceksin. Yatakta olduğunu, (Alperen hakkında) uyandırdığımızda uyanmadığını söyle. Doğruyu söylersen meslek hayatın biter" diye tehdit ettiği yer aldı.

Reklam
Reklam

Davanın kesin tarihinin önümüzdeki günlerde belli olması beklenirken, sanıklar Karşıyaka 2. Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

İHA

Anahtar Kelimeler: