Şerzan Kurt davası sanık avukatı Halka: Adaletin yerini bulmasını istiyoruz

Muğla'da bir buçuk yıl önce öğrenci olaylarında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un ölümünden sorumlu...

Muğla'da bir buçuk yıl önce öğrenci olaylarında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un ölümünden sorumlu tutulan polis memuru Gültekin Şahin, cuma günü 8. kez hakim karşısına çıkacak. İlki Muğla’da yapılan duruşma, güvenlik gerekçesi ile Eskişehir’e alınmıştı.
Tutuklu sanık Gültekin Şahin’in avukatlarından Erol Halka, müvekkiline yönelik suçu işlediğine dair herhangi bir emarenin bulunmadığını ve bu nedenle de tutuksuz yargılanmasını istediklerini söyledi. Müvekkilinin olaydan bir süre sonra tutuklanmasının ardından bu zaman kadar yapılan mahkeme ve diğer merciler tarafından yapılan incelemelerde suçun müvekkilini işlediğine dair başta delil olmak üzere hiçbir emarenin bulunamadığını kaydeden Av. Halka, "Bir buçuk seneden bu yana yapılan incelemelerde müvekkilimin tutukluluğunu devam ettirecek nitelikte herhangi bir maddi delil olmadığı kesinleşti. Bu bağlamda yargılama sonunda dosyanın müvekkilim lehinde neticeleneceği kesin gözüyle bakılıyor. Bu nedenle müvekkilim hakkında önümüzdeki duruşmada tahliye talebinde bulanacağız." dedi.
Müvekkilinin devlet memuru olduğunu, evli ve çocuklarının olduğuna dikkat çeken Halka, "Şuana kadar yapılan incelemeler müvekkilimin suçsuz olduğunu göstermekte. Verilen ifadeler ve görgü tanıkları da olayı müvekkilimin işlemediğini belirtiyor. Buna rağmen müvekkilim bir buçuk yıldır tutuklu bulunmakta ve mağdur durumda. Müvekkilimin devlet memuru olduğu ve bu nedenle de bir yere kaçması ve ya gitmesi mümkün değildir. Önümüzdeki duruşmada adaletin yerini bulması için müvekkilimin tutuksuz yargılanmasını istiyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz