Şerzan Kurt Davası’nda Yeni Rapor

Muğla'daki öğrenci olaylarında polis kurşunuyla öldürüldüğü ileri sürülen üniversiteli Şerzan Kurt davasında yeni bir rapor...

Muğla'daki öğrenci olaylarında polis kurşunuyla öldürüldüğü ileri sürülen üniversiteli Şerzan Kurt davasında yeni bir rapor ortaya çıktı. Kurt’un avukatlarının İzmir 9 Eylül ve İstanbul Üniversitesi’nden aldığı rapora göre, Şerzan Kurt’un silahla yaralandığı süre ile vefat ettiği süre arasında 12 gün bulunduğu ve kurşun deliğinin bu süre içerisinde çapının değişebileceği belirtildi. Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının bilirkişi raporunu incelemesi üzerine duruşmayı erteledi.

İki yıl önce Muğla’da çıkan öğrenci olaylarında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şerzan Kurt’un duruşmasına Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanık polis memuru Gültekin Şahin ile Kurt’un babası Ömer Kurt ve BDP Eskişehir il teşkilatı üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Sanık Kurt’un avukatları tarafından İzmir 9 Eylül ve İstanbul Üniversitesi’nden alınan bilirkişi raporu, mahkeme heyetine sunuldu. Raporun mahkeme heyetine sunumunu, Abdullah Öcalan’ın avukatlığını yapan ve geçtiğimiz günlerde KCK soruşturmasında Kocaeli’nde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Nezahat Paşabayraktar’ın yapması dikkat çekti. Raporda, olayın olduğu gün yapılan incelemelerde Kurt’un omzunda bulunan kurşun deliğinin çapının, Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı otopsi raporunun birbiriyle uyuşmadığına dikkat çekti. Arada geçen 12 günlük süre içerisinde yara deliğinin çağının değişebileceğine vurgu yapan Kurt’un avukatları, sanık Gültekin Şahin’in kasten adam öldürmeden yargılanması gerektiğini söyledi.

Sanık avukatları ise söz konusu raporların kesin bir hüküm içermediği için mahkeme heyeti tarafından itibar edilmemesini istedi. Sanık avukatlarından Erol Halka, mahkemeye sunulan raporların sanık Şahin’e yönelik bir suç unsuru taşımadığını söyledi. Raporlarda belirtilen, “Kurt’un ölümü, silahlı yaralama ile başına aldığı kült bir cisim sonucu gerçekleşmiştir.” şeklindeki beyanının tek başına şüphe oluşturduğunu söyledi. 2005 yılında görülen Kızıltepe davasında 4 özel harekâtçının tutuksuz yargılanarak beraat ettiğini hatırlatan Halka, 3. yargı paketinde yapılan düzenlemeler çerçevesinde sanık Şahin’in tutukluluk haline itirazda bulundu.

Reklam
Reklam

Sanık Gültekin Şahin ise iddianamenin bir kararname niteliğinde olduğunu belirterek, kendisini suçlayan hiçbir delilin bulunmadığını ifade etti. Bazı kesimler tarafından kendisinin kurban edildiğini de söyleyen sanık Şahin, mahkemeden kaçma şüphesinin bulunmaması nedeniyle tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyet, Kurt’un avukatlarının vermiş olduğu raporun cumhuriyet savcısı tarafından incelenmesi için ek süre verilmesine ve sanık Şahin’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 17 Ağustos tarihine ertelendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: