SES, 14 Şubat’ta Anayasa Mahkemesi Önünde Olacak

SES Samsun Şubesi, 663 Sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK’nin...

SES Samsun Şubesi, 663 Sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK’nin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne açılan davayı takip etmek için 14 Şubat’ta Ankara’da olacağını duyurdu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Samsun Şubesi, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlediği eylem ile 663 Sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’ye(KHK)tepki gösterdi. Eylemci grup adına konuşan SES Şube Başkanı Murat Arıkan, kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne açılan davanın 14 Şubat günü görüleceğini belirterek, söz konusu davayı takip etmek için birçok sivil toplum kuruluşu ile birlikte başkentte olacaklarını açıkladı.

Reklam
Reklam

"KHK, İPTAL EDİLMELİ "

Arıkan “Sağlığı piyasalaştıran, hak olmaktan çıkaran, çalışanların güvencesi başta olmak üzere kazanılmış tüm haklarını elinden alan her uygulamaya karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüren emek ve meslek örgütleri ve sağlık çalışanları olarak 663 sayılı kararnameye karşı, çıktığı günden buyana mücadele ediyoruz. AK Parti’nin bir gece yarısı operasyonu ile yangından mal kaçırırcasına TBMM’yi devre dışı bırakarak çıkardığı 663 sayılı KHK'nın, bütün hükümleriyle iptal edilmesini bekliyoruz." dedi.

Eylemci grup basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı .

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: