Ses 16’ncı Yılını Kutluyor

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Düzce İl Temsilcilik Başkanı Cemal Yılmaz, 1 Ağustos...

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Düzce İl Temsilcilik Başkanı Cemal Yılmaz, 1 Ağustos 1996 yılında Sağlık ve Sosyal Hizmet alanında örgütlü Tüm Sağlık Sen, Genel Sağlık İş, Sağlık Sen ve Sosyal Hizmet Sen’in birleşmesiyle kurulan SES’in 16’ncı kuruluş yılını yayınladığı basın bildirisi ile kutladı.

SES’in kuruluşunun 16’ncı yılı münasebetiyle bir basın açıklaması yapan SES Düzce İl Temsilcilik Başkanı Cemal Yılmaz tüm sağlık ve sosyal emekçilerinin gününü kutladı.

Yılmaz “16. Kuruluş yıldönümümüzü, KESK ve KESK’e yapılan baskı, saldırı ve operasyonların, başta Genel Sekreterimiz Sıddık Akın, Genel Kadın Sekreterimiz Bedriye Yorgun, Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanımız Fikret Çalağan olmak üzere 76 KESK’li, 13 Sağlık Öğrencisinin tutukluluğunun gölgesinde ve onun burukluğu içinde karşılıyoruz. Tümünü selamlıyor, onları mücadelemizin içinde taşıyacağımızı bir kez daha tekrarlıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Cemal Yılmaz, “Sendikamız SES’in 16, ama öncüllerinin mücadelesiyle birlikte, 20 yılı aşkın mücadelesinde önemli dönüm noktaları vardır. Özel olarak Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçileri, ama genel olarak da tüm emek hareketi için mücadele içinde olmuş, buna paralel ve öncelemeden ‘Ücretsiz, Nitelikli, Ulaşılabilir, Sağlık ve Sosyal Hizmet’ ile ‘Eşit, Özgür, Demokratik, Halkların Barış içinde bir arada yaşadığı bir Türkiye, bir Bölge ve Dünya’ mücadelesi içinde olmuştur. SES’in, AKP’nin 2002 yılında Hükümete gelişi ile birlikte hızlanan Sağlık ve Sosyal Hizmet alanına yansıması olan ve adına süslü biçimde ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ denen, sağlık ve sosyal hizmeti piyasalaştıran, ticarileştiren değişime karşı mücadele içinde olmuştur. Hükümetin azami 5 yıl içinde tamamlamayı planladığı bu yıkım programı, aradan 10 yıl geçmesine rağmen, sendikamızın ve eylem bileşenleri ile birlikte verdiği mücadeleden dolayı tamamlanamamıştır. Bu mücadele nedeniyledir ki Hükümet, en sonunda KHK’lerle programın yasal alt yapısını tamamlayabilmiştir. Şimdi sıra SUT, Yönerge, Yönetmelik ve Genelge’lere gelmiştir ve sistem bu düzenlemelerle oturtulmaya çalışılmaktadır. Artık Sağlık ve Sosyal Hizmet alanında kamusal ya da yarı kamusal bir hizmetten, kadrolu-güvenceli istihdamdan söz etmenin olanaksız olduğu bir sürece gelmiş bulunmaktayız” dedi.

Reklam
Reklam

Yılmaz ayrıca, KESK ve bağlı sendikaların grevli toplu sözleşmeli sendika mücadelesi için 23 Mayıs’ta yaptığı grevden başarı ile çıktığını, gerek kamu emekçileri, gerekse de kamuoyu nezdinde mücadelelerinin meşruiyetini bir kez daha ortaya koyduğunu işaret ederek SES’in, hükümetin kadrolaşması, idari baskıları, yandaş sendikanın kamu emekçilerini yanıltma girişimleri, kontra sendikanın sendikal mücadeleyi hukuk sınırları içine hapsetme girişimlerine rağmen, toplu sözleşme sürecinden yüzlerinin akıyla çıkarak bu saldırılara yanıt verdiklerini bildirdi.

Cemal Yılmaz “Sendikamız SES ve Konfederasyonumuz KESK ve ona bağlı diğer sendikalar, güvencesizleri örgütlemeyi ve topyekun mücadeleyi hedefleyen yeniden yapılanma programı oluşturmuş, bu programı uygulamaya uygun tüzüksel değişiklikleri yapmış, buna yönelik kararları alarak mücadele programı hazırlamıştır. Belli ki bu program, baskıcı AKP iktidarının baskısını daha da arttırmasına neden olacak bir programdır, mücadelemiz daha da çetin geçecektir. Sendikamız başta olmak üzere, KESK ve KESK’e bağlı sendikalara yapılan baskı, saldırı ve operasyonların temelinde bu muhalif, bu mücadeleci anlayış yatmaktadır. Sendikamızın önemli bir mücadele alanı da Özgür, Demokratik, Halkların bir arada Barış içinde yaşayacakları bir ülke mücadelesidir. Konfederasyonumuz KESK ile birlikte, savaşın ve çatışmaların sona erdirildiği, Kürt Sorununun demokratik çözüme kavuşturulduğu, inançlarından dolayı ötekileştirmenin olmadığı, cinsiyet ve cinsel eğilim nedeniyle ayrımların yaşanmadığı bir ülke ve Anayasa için mücadelenin içinde olacaktır. İşimizin zor olduğunun bilinci içindeyiz. Gücümüzü, yüz yıllık mücadele deneyimi ve kamu emekçilerinin örgütlü gücünden alıyoruz. Karanlığın gölgesinde karanlığı aydınlatma mücadelemiz ve kuruluşumuz kutlu olsun” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: