SES, 2. Olağan Genel Kurulu Düzenlendi

Kamu Emekçileri Sendikası’na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) Elazığ Şubesi 2'nci Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) Elazığ Şubesi 2'nci Olağan Genel Kuruluna BDP Elazığ İl teşkilatı, HDP Elazığ İl yönetimi, Elazığ Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve KESK’e bağlı sendika üyeleri katıldı.

Genel Kurulda, divan kurulu seçimi yapılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Öğretmen evi toplantı salonunda yapılan kongrede açılış konuşmasını yapan Ses Elazığ Şube Başkanı Ali Erdem; “Bildiğiniz gibi sendikacılığın yasak olduğu 1990’lı yıllarda başlayan emek ve demokrasi mücadelemiz sendikamızın resmi olarak kurulmuş olduğu 1996yılı itibariyle yeni bir döneme geçiş yapmıştır. Şüphesiz sendikacılığın Türkiye’de yasal bir zemine kavuşması kolay olmamıştır. Bu uğurda pek çok emekçi arkadaşımız cezaevlerine atılmış, sürgüne maruz kalmış ve bazıları ise hunharca katledilmiştir. Bu vesile ile bu arkadaşlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz.

Reklam
Reklam

Hepinizin takip ettiği gibi hiçbir zaman basit ücret sendikacılığı yapmadık bundan sonra da yapmayacağız.

Bir yandan sağlık çalışmalarının maruz kaldığı şiddet, özlük hakları ve diğer sorunları ile mücadele ederken bir yandan sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet, özlük hakları ve diğer sorunları ile mücadele ederken bir yandan da iktidar partilerinin halkımıza reva gördüğü kokuşmuş, yozlaşmış ve piyasalaştırılmış sağlık ve sosyal hizmet politikaları ile mücadele ettik. Halkımızın hak ettiği ücretsiz, nitelikli ulaşılabilir bir sağlık ve sosyal hizmet yerine sağlıkta hastayı daha fazla hasta eden sosyal hizmette ise mağduru daha çok mağdur eden çarpık anlayışlarla mücadele etmeye çalıştık. Siyasal iktidarların halkın sağlığını Kamu hastaneleri birliği eliyle piyasalaştırmasına, özelleştirmesine karşılık her türlü demokratik mücadele araçlarını kullandık, kullanmaya devam edeceğiz.

Takdir edersiniz ki sağlıklı bir yaşam daha çok antibiyotik kullanmakla, daha lüks hastanelere gitmekle değil daha iyi beslenmek, psiko-sosyal, çevresel ve siyasal anlamda iyilik haliyle mümkündür. Kapitalizmin dayattığı sağlıksızlık anlayışı ile toplum kendi ruhuna ve bedenine yabancılaşmış, insanlığın binlerce yıl boyunca geliştirdiği doğal sağlık anlayışı tamamen terk edilmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

“Ana dilde sağlık hizmetinin mücadelesini veriyoruz”

Sağlığın metaya dönüştürüldüğü, şirketleştirildiği, eril zihniyete büründüğü, doğaya yabancılaştırıldığı sağlık politikalarını reddettiklerini belirten Erdem; “Sağlık bilgisinin toplumlaştırıldığı, koruyucu sağlık hizmeti anlayışını benimseyen, herkese eşit, ücretsiz, ulaşılabilir ve ana dilde sağlık hizmeti mücadelesi veriyoruz. Bu mücadelede herkesin gerekli sorumluluğu hissedip sendikal mücadeleye katkı sunması gerektiğini düşünüyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Ali Erdem; “Toplumsal ve siyasal yaşamımıza hükümetin yoğun müdahalesi dayanılmaz bir boyuta vardığı için, Türkiye metropollerinde 2013 yılı haziranında gezi direnişi ile başlayan isyana karşı demokrasinin geliştirilmesi gerekirken yine bildik yöntemlerle baskı sindirme ve devlet şiddeti ile öldürmelerle engellenmeye çalışılmıştır.

Bu anlamıyla hem Kürt sorununda sürecin bir an önce müzakereye dönüşerek onurlu bir barışa çevrilmesi ve de Türkiye halklarının özlemi olan demokratikleşme konusunda hükümete sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunuyoruz.

Reklam
Reklam

12 yıllık iktidar dönemi başlangıç, çıraklık ve ustalık olarak üç aşamaya ayıran ve kendini halka pir-u pak gösteren AKP, 17 Aralık operasyonuyla yem üstünde yakalanan kuş misali yolsuzluklar ve para üzerinde suçüstü yakalanmıştır. Yıllardır kol kola gezen ve birbirini besleyen AKP ve cemaat ikilisinin hep bahsettikleri dünya malına nasıl da tamah ettiklerini ve rant için amansız bir kavgaya tutuştuklarını hep birlikte ibretle izlemekteyiz.

Roboski’de masum insanları katledenler ile ilgili kılını bile kıpırdatmayan AKP’nin, cemaatle olan kavgasında bir gecede yüzlerce kişiyi nasıl görevden aldığına, kanunları, yönetmelikleri bir gecede nasıl da değiştirdiğine hep birlikte şahit olduk” şeklinde konuştu.

Daha sonra genel kurulda, çalışma ve faaliyet raporları okundu.

YÖNETİM KURULU

ALİ Erdem

Nebahat Kaya

Derya Çoşkun

Murat Günbay

Hüseyin Alt

İbrahim Aydemir

Ömer Cebbe

Ayrıca, yeni yönetimin ise kendi aralarında toplantı yaptıktan sonra başkanın belirleneceği belirtildi.

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: