Ses Genel Başkanı Çetin Erdolu Düzce'de Konuştu

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Dr. Çetin Erdolu, “İşimize, iş güvencemize, hastanelerimize sahip çıkıyoruz....

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Dr. Çetin Erdolu, “İşimize, iş güvencemize, hastanelerimize sahip çıkıyoruz. Bütün halkımızı devlet hastanelerinin ticarethaneye dönüştürülmesine karşı mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

Düzce’de ziyaretlerde bulunan SES Genel Başkanı Erdolu yaptığı açıklamada halkı devlet hastanelerinin ticarethaneye dönüştürülmesine karşı çıkmaya davet ederek, “Bir yıl önce 2 Kasım 2011 günkü Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yapısını Düzenleyen 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığı icracı olmaktan çıkarılıp, düzenleyici ve denetleyici bakanlık haline getirilirken, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın yasal alt yapısı da tamamlanmıştır. Şimdi sıra uygulamanın mevzuatının yapılmasına, istihdam edilecek kadroların atanmasına ve uygulamanın başlatılmasına gelmiştir ve hızla da gereken yerine getirilmektedir. Hükümet, Sağlık Bakanlığı’nın yapısını tamamen değiştirerek talan eden, devlet hastanelerini ticarethane haline getirilen Kamu Hastane Birlikleri düzenlemesini de içeren bu KHK, TBMM açık olmasına, KHK çıkarma yetkisinin nerede, nasıl ve ne zaman kullanılabileceği Anayasa’da açıkça belirtilmiş olmasına rağmen, Yüce Meclisi devre dışı bırakarak, bir gece yarısı operasyonu ile ve yangından mal kaçırırcasına çıkarmıştır. Çıkarılan ve sağlıkta yıkımı getiren 663 Sayılı KHK için Anayasa Mahkemesi’nde iptal davası açılmış ve sürmekte iken, Hastane Birlikleri’nin illerdeki CEO’su anlamına gelen Genel Sekreter ve 10 bin 300 sözleşmeli yönetici kadroların atamalarını yapıp uygulamayı başlatarak yargıyı devre dışı bırakmaya çalışmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Erdolu sözlerini şöyle sürdürdü: "Emekçilerin iş-işyeri güvenliği ortadan kalkacaktır. Kamu Hastane Birlikleri, A B C D E diye sınıflandırılmış hastanelerin, tıpkı özel hastanelerde olduğu gibi, katkı, katılım payı ve ilave ücretlerinin farkı nedeniyle, herkesin parasına uygun olan hastaneye başvurması demektir. Artık, Hastaneler İşletme, Hastalar Müşteri, Çalışanlar Sözleşmeli dönemi başlamıştır. Bir çağrımız da Meclis’teki vekillere. Yasama organı olarak sizleri devre dışı bırakan, yargı süreci devam etmesine rağmen uygulamanın bu şekilde başlatılmasına karşı bizlerle birlikte olmak ve halkın sağlık hakkını savunmak için yaptığımız bir çağrı bu. Bizler, sağlık alanındaki emek örgütü olarak; Bu KHK’nin, Meclisin saf dışı bırakırcasına çıkarıldığını, Yargının göz ardı edilerek uygulamaya geçildiğini, kamu yararına olmayan, herkesin parası kadar sağlık hizmeti alacağı ve eşit sağlık hakkından faydalanmayı engelleyeceği anlamına gelen bu uygulamaya dur demek için, Türkiye’nin tüm il ve ilçelerindeki bütün hastanelerinde, sokaklarında, meydanlarında mücadele etmeye kararlı olduğumuzu duyuruyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: