SESOB Ve KOSGEB'in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(SESOB) ve KOSGEB Müdürlüğü işbirliği ile uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilecek....

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(SESOB) ve KOSGEB Müdürlüğü işbirliği ile uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilecek. KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay desteklerden faydalanmak isteyen yeni iş kuran girişimcilerin işini kurmadan önce uygulamalı girişimcilik eğitimini bitirip sertifika almış olması gerektiğini söyledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla KOSGEB Müdürlüğü ile bir çalışma yaptıklarını ve uygulamalı girişimcilik eğitimini hayata geçirdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay ile birlikte SESOB binasında basın toplantısı düzenleyen Köksal, İşletmelerin önünü açmak ve genç girişimcilerin ticari hayatlarına adım atmalarına, yaratıcı iş fikirlerinin ortaya çıkmasında katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.

Köksal, "Bu doğrultuda KOSGEB Müdürlüğü ile birlikte 3 sınıftan oluşan toplam 90 kişilik 60 saat süreli eğitim vereceğiz. Eğitimler 11-30 Haziran 2012 ve 02-25 Temmuz 2012 tarihleri arasında olacaktır. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği salonumuzda yapacağımız eğitimlerimiz ücretsiz olacaktır. KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılmak isteyenler 18.Mayıs .2012 tarihinden itibaren kimlik fotokopisi ile birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize müracaat etmeleri gerekmektedir.Başvurular 7 Haziran tarihinde sona erecek ve 8 Haziran tarihinde mülakatlar yapılacaktır. Kursun açılmasında büyük katkı sağlayan KOSKEP Müdürümüz Hüsamettin Çay’a ve eğitmenimize teşekkür ediyoruz." dedi.

KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay ise eğitimlerle toplumdaki girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını kaydetti. Çay, "Bu eğitimleri bitirip iş kuran girişimcilerimize KOSGEB, 30 bin liraya kadar hibe ve iş planına göre de 70 bin liraya kadar faizsiz 2 yıl ödemesiz, 4 yıl vadeli sabit yatırım kredisi vermektedir. Bayanlar ve özürlü girişimcilerimize yüzde 80, erkek girişimcilerde ise yüzde 70 oranında destek verilmektedir. Uygulamalı girişimcilik eğitim programında girişimcilik özelliğinin sınanması, iş planı ve öğeleri, iş planı ve öğelerinin pekiştirilmesi için atölye çalışmaları ile iş planı ve dikkat edilmesi gereken hususlar konularında eğitim verilecek. Bu eğitimleri başaranlara sertifikaları verilecektir." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz