SESOB ve MÜSİAD, Sivas’ın büyükşehir olması için ortak hareket edecek

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas...

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şubesi, şehrin gelişmesi ve büyükşehir olması için ortak hareket ederek güç birliği yapacak.
MÜSİAD Başkanı Tahir Kavdır, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte SESOB Başkanı Beşir Köksal’ı ziyaret ederek, sosyal sorumluluk projesine ve Sivas’ın büyükşehir olması konusunda yapılacak olan çalışmalara destek istedi. Kavdır, sosyal sorumluluk projesi üzerinde yapacakları çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu ve önümüzdeki günlerde sivil toplum örgütü başkanlarının katılımı ile yapılacak olan televizyon programına davet etti.
Sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini dile getiren Kavdır, bu bağlamda Sivas için güç birliği yapılması gerektiğini belirterek, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kavdır ayrıca, Sivas’ın büyükşehir olması konusunda da ortak çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek, bu konuda birlikte hareket edilmesini istedi.
Proje öncüsü Ahmet Tali Bayrakçı ise Sivas’ta kış şartlarının ağır geçtiğini belirterek, diğer bazı bölgelere göre ilde yakıt ve doğalgazın kullanımının fazla olduğunu, bu nedenle de indirim yapılması gerektiğini ifade etti. Bayrakçı, proje kapsamında bu alanda gündem oluşturmak istediklerini söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SESOB Başkanı Beşir Köksal da birlik ve beraberlik içerisinde Sivas’ın gelişmesi ve kalkınması için yapılacak olan her türlü çalışmalarda teşkilat olarak destek vereceklerini ifade etti.
Hükümetin, illeri, bölgelerine ve iklim şartlarına göre değerlendirmesi gerektiğine vurgu yapan Köksal, “Esnaf ve sanatkarımız memur ve işçilerin girdileriyle ayakta durmaya çalışıyor. Malum memleketimizde kış şartları zor olduğu için maaşların bir bölümü yakıt giderlerine kullanılmaktadır. Teşkilat olarak her zaman illerde çalışanların maaşlarının iklim şartlarına ve vergilerin de bölgelere göre değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bölgelerde devletin direk esnafa yansıyacak çalışmalar ve uygulamalar yapmalıdır.” dedi.
Sivas’ın Büyükşehir olması yönünde yapılan çalışmalara da değinen Köksal, bu konuda yapılan her türlü çalışmaya teşkilat olarak destek vereceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz