SESRIC Ve USAF İslam Ülkelerinde Sağlık Alanında Işbirliği Yapacak

İslam Ülkeleri İstatistiksel, Ekonomik ve Sosyal Eğitim ve Araştırma Merkezi (SESRIC) ile Uluslararası Anadolu Sağlık...

İslam Ülkeleri İstatistiksel, Ekonomik ve Sosyal Eğitim ve Araştırma Merkezi (SESRIC) ile Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)'na üye ülkelerde sağlık kapasitelerinin geliştirilmesi konusunda işbirliğini öngören bir protokol imzaladı.

SESRIC Eğitim ve Teknik İşbirliği Departmanı Direktörü Hüseyin Hakan Eryetli ve USAF Başkanı Tuncay Delibaşı, kurumları adına protokolü imzalamak ve muhtemel işbirliği alanlarını değerlendirmek üzere, Ankara’daki SESRIC Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Protokol, SESRIC tarafından İİT'ye üye ülkelerde yürütülmekte olan anket çalışmalarına göre belirlenecek olan alanlarda gerçekleştirilecek sağlık eğitimi organizasyonlarını kapsıyor.

Reklam
Reklam

Hakan Eryetli, İbn-i Sina Sağlık Kapasite Geliştirme Programı kapsamında yakın tarihte Yemen ve Somali’de özel acil tıp, pediatri ve hastane yönetimi gibi çeşitli konularda eğitimler gerçekleştirdiklerini aktardı. Eryetli, ayrıca, sadece uzmanları eğitmek yerine, uzmanları eğitecek olan eğiticileri eğiterek milyonlarca kişiye ulaştıklarının ve bu şekilde çalışmanın maliyet / fayda oranı açısından daha verimli olduğunun altını çizdi.

Diğer yandan, USAF Başkanı Tuncay Delibaşı, kendilerinin gönüllü olarak yardım yapan bir federasyon olduklarını ve genellikle en zor durumdaki ülkelere yardım ettiklerini ve bu bağlamda, SESRIC ile yapacakları işbirliğiyle birlikte, İİT'ye üye ülkeleri ile direkt bağlantı kurmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: