"Sessiz Çığlık" Filminin Galası Yapıldı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ile Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu tarafından hazırlanan “Sessiz Çığlık” adlı filmin galası yapıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ile Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu tarafından hazırlanan “Sessiz Çığlık” adlı filmin galası yapıldı. Bursa Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen filmin galasına, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Vali Yardımcıları Mustafa Karslıoğlu ve Ahmet Hamdi Usta, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bilici, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu öğretmenleri ile öğrencileri katıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, filmin insan hakları ve çocuk hakları üzerine gerçekleştirilmiş güzel bir yapım ve çalışma olduğunu söyledi. Huzurlu bireyler, aileler, toplum ve huzurlu bir kent için çalışmalara devam edeceklerini belirten Altepe, "Bizler hedefleri olan bir şehir olarak bu konuda da yürümemizi sürdürüyoruz ve öncelikle de özellikle de bu konuya önem veriyoruz" dedi. Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu Müdürü Asuman Kaban ise önce sorunun varlığını belirlemek için sorun tarama anketi yaptıklarını dile getirdi. Bunun sonucunda bazı ailelerde huzurun olmadığını ve öğrencilerin sorunların üstesinden gelemediğini belirlediklerini anımsatan Kaban, şöyle konuştu: "Öz güven sorunlarının olduğunu, çocuğun sportif ve kültürel faaliyet eksikliği ifade ettiğini tespit ettik. Çatışmanın ailede başlayıp okulda akranlarıyla devam ettiği ve de sokakta istenmeyen sonuçlara gittiğini gördük. Çocuklarımızın çevre ile ilgili genel sorunlarını İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğündeki uzmanlarla değerlendirdik. Çözüm üretmede İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanlığı, muhtarımız ve yerel yönetimlerin desteğiyle ve de Uludağ Üniversitesi bilgi ve deneyimleriyle pekiştirerek çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Projeyi dikkat çekmek için gerçek kesitte bir filme, 'Sessiz Çığlık' filmine aktardık. Bundan sonra 'Sessiz Çığlık'a ses katmak için öğrencilerimizin yalnızlaşmasını önleyecek, sorunlar karşısında çözüm üretebilen, öz güvenli, mutlu, başarılı ve ülkemize yararlı birer olmasını sağlayacak faaliyetler içerisinde daha fazla olmasını sağlayacağız. Aynı sorunların aslında birçok kentte ve okulda yaşandığının farkındayız. Çevremizde, ülkemizde, kentimizde bu soruna daha fazla farkındalık yaratmak, çözüm yolları geliştirmek, bilgi ve deneyimleri paylaşmak için bundan sonra bu yönde her türlü çalışma ve etkinlik içinde çocuklarımızın sesi olmaya devam edeceğiz." Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin rol aldığı filmde, çocuk ve insan hakları ile aile eğitimleri anlatılıyor. Senaristliğini Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Hüseyin Kılıç'ın yaptığı filmin yönetmenliğini ise Celal Bıyıklı üstleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: